Θεωρείο: Η ατάκα της σύσκεψης

Θεωρείο: Η ατάκα της σύσκεψης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύντομη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο είχε διάφορες χαλαρές συνομιλίες. Για παράδειγμα, όταν ο πρωθυπουργός ανέλυε γιατί οι εκλογές πρέπει να πάνε στις 25 Ιουνίου, «για να έχει η χώρα πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28-29 Ιουνίου», παρενέβη ο Κυριάκος Βελόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για τον νικητή: «Αφού εσύ θα είσαι πρωθυπουργός», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, δείχνοντας off camera σίγουρος για το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου.

Το Αγιον Ορος, η Νίκη και ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε σε αυτή την προεκλογική περίοδο πως είναι ένας παίκτης που μελετά καλά τα δεδομένα και δρα στοχευμένα. Καθώς η αυτοδυναμία μπορεί να παιχτεί υπό προϋποθέσεις οριακά, εάν μπουν στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη, ο κ. Μητσοτάκης δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εισηγήσεις να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα το Αγιον Ορος, από το οποίο εκπορεύεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεγάλο μέρος της δύναμης της Νίκης. Μια γεύση προθέσεων, πάντως, έδωσε στη χθεσινή συνέντευξή του, καλώντας όσους ψήφισαν κόμματα «δεξιά της Ν.Δ.» να το ξανασκεφθούν.

Επόμενος διοικητής

Μια και ο λόγος για το Αγιον Ορος, να σας πω και ένα όνομα που ακούγεται για επόμενος διοικητής: πρόκειται για τον Λευτέρη Οικονόμου, νυν υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αδειασε τον Αδωνι

Χωρίς περιστροφές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «άδειασε» την τοποθέτηση του Αδωνι Γεωργιάδη με την οποία έθεσε τον… στόχο των 180 βουλευτών, ώστε η Ν.Δ. να κάνει συνταγματική αναθεώρηση μόνη της. Το άδειασμα, μάλιστα, ήταν ηχηρό λέγοντας πως πρακτικά είναι αδύνατον να βγάλει το κόμμα 180 βουλευτές, αλλά και πως πολιτικά δεν θα το έκανε, καθώς «η Ν.Δ. ψάχνει συγκλίσεις ειδικά εάν θέλουμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα».

Θα μετρήσουν ποσοστά

Η χθεσινή αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού προς τα στελέχη του να δείξουν τον ίδιο ζήλο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει ήδη μορφοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγία είναι το αποτέλεσμα ανά νομό να επαναληφθεί και στον δεύτερο γύρο, διαφορετικά οι βουλευτές που ονειρεύονται υπουργεία θα πρέπει να τα ξεχάσουν. Η σχετική συζήτηση, ωστόσο, για την επόμενη κυβέρνηση έχει ξεκινήσει με τον πρωθυπουργό να λέει χθες πως θα είναι τελείως διαφορετική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή