Θεωρείο: Ο Μητσοτάκης στο Αγιον Ορος

Θεωρείο: Ο Μητσοτάκης στο Αγιον Ορος

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίτερα του αναμενομένου επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που σας έγραφα χθες περί επίσκεψης Μητσοτάκη στο Αγιον Ορος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ν.Δ. ετοιμάζει βαλίτσες για να επισκεφθεί την Κυριακή τη Μοναστική Πολιτεία του Αθω, μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο. Η στόχευση, όπως σας εξηγούσα χθες, είναι σαφής, καθώς υπάρχουν μονές που έδωσαν «γραμμή» προς το κόμμα Νίκη.

Ο πρώτος του ΠΑΣΟΚ

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πήρε τις περισσότερες ψήφους πανελλαδικά παρότι δεν πολιτεύτηκε στην Αθήνα; Ο Μιχάλης Κατρίνης στην Ηλεία έλαβε 12.417 ψήφους, που αποτελεί πανελλαδικό ρεκόρ για υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας μάλιστα το 70% των ψήφων εκείνων που επέλεξαν το κόμμα. Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμάστε πως πριν από τις εκλογές σάς είχα γράψει πως ο Κατρίνης παίρνει ψήφους και από τα δεξιά.

Κόντρα

Στη Ν. Δ., από την άλλη, προέκυψε εσωκομματική κόντρα μεταξύ Νίκου Παναγιωτόπουλου και Νίκου Δένδια για το ποιος πήρε μεγαλύτερο ποσοστό. Στενός συνεργάτης του βουλευτή Καβάλας έγραψε δημοσίως πως, ενώ όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας είναι πρώτος σε σταυρούς πανελλαδικά, «η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική». Αναλύοντας περαιτέρω το αποτέλεσμα, είπε πως ο κ. Δένδιας πήρε το 56% των σταυρών όσων ψήφισαν Ν.Δ., ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος πήρε στην Καβάλα το 74% όσων ψήφισαν Ν.Δ., άρα είναι εκείνος πρώτος. Με αυτές τις αναλύσεις, πάντως, στην Πειραιώς τραβάνε τα μαλλιά τους.

Στο Τουρισμού η Δόμνα

Στο «γαλάζιο» παρασκήνιο υπάρχει ήδη συζήτηση για τους επόμενους υπουργούς. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί εμφανίζονται βέβαιοι πως η Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι η επόμενη υπουργός Τουρισμού, καθώς θεωρείται ιδανική, ως πρόσωπο αλλά και λόγω ηλικίας, να προσωποποιήσει το προϊόν που θέλει να εξαγάγει η Ελλάδα.

Εκλεισε μάτι

Το πρώτο του σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο «Partners in Democracy», κάνοντας λόγο για μια «ασυμμετρία», με ένα πρώτο κόμμα το οποίο θα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά εστιάζοντας κυρίως στην πολυδιάσπαση της αντιπολίτευσης, στην οποία εντοπίζει «ζήτημα ηγεμονίας», αφού το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, εμμέσως αλλά σαφώς, έδειξε την προτίμησή του λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ «το βλέπω με πάρα πολλή συμπάθεια, όχι μόνο γιατί ήμουν αρχηγός του, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα γιατί δεν έχει αφήγημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή