Τσαπανίδου: Δεν παραιτήθηκα, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου

Τσαπανίδου: Δεν παραιτήθηκα, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου

Η Πόπη Τσαπανίδου παραδέχτηκε ότι υπήρξε «θρήνος στον ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό και οδυνηρό αποτέλεσμα» και εξήγησε ότι η χθεσινή Κεντρική Επιτροπή ήταν «σύντομη» επειδή «έχουμε εκλογές μπροστά μας». 

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πραγματοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ξεκαθάρισε ότι «δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου», αλλά ότι «αμέσως μετά το αποτέλεσμα, στην πρώτη συνάντηση για να δούμε τι κάνουμε, έθεσα εαυτόν στη διάθεση του προέδρου». 

Η Π. Τσαπανίδου παραδέχτηκε ότι υπήρξε «θρήνος στον ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό και οδυνηρό αποτέλεσμα» και εξήγησε ότι η χθεσινή Κεντρική Επιτροπή ήταν «σύντομη» επειδή «έχουμε εκλογές μπροστά μας». 

Σε σχέση με τις αναφορές περί «εξαφάνισής» της από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι σήμερα, η Πόπη Τσαπανίδου είπε με χιούμορ, «Είδα πολλά amber alert, αλλά και silver alert. Ρε παιδιά, ένιωσα κάπως περίεργα με το silver alert! Ηταν ένα αποτέλεσμα που ήταν δύσκολο για εμάς, δεν ήταν εύκολο. Μας σόκαρε, δεν το βλέπαμε να έρχεται. Μέχρι να συγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε πού πάμε, να γίνει η Κεντρική Επιτροπή, έμεινα στο γραφείο μου και δούλευα γι’ αυτό».

Σε μια απόπειρα αυτοκριτικής και ερμηνείας του εκλογικού αποτελέσματος, η Π. Τσαπανίδου ανέφερε ότι «δεν καταφέραμε να πείσουμε για το πρόγραμμά μας, δεν αναφερθήκαμε σε αυτό με σαφήνεια, αφήσαμε να χαθούμε σε έναν θόρυβο που με δική μας ευθύνη δημιουργήθηκε». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «ήταν στρατηγικό μας λάθος η απλή αναλογική, ενώ πιστεύουμε στην απλή αναλογική». 

«Η Ν.Δ. έβαζε μπροστά τη σταθερότητα, εμείς βάζαμε την αλλαγή, η οποία φαίνεται πως δεν έπεισε», σχολίασε επίσης η κ. Τσαπανίδου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή