Μητσοτάκης: Στόχος να ξεπεράσουμε το ποσοστό της 21ης Μαΐου

Μητσοτάκης: Στόχος να ξεπεράσουμε το ποσοστό της 21ης Μαΐου

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στις εκλογές ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη. Αυτοί που επανήλθαν στα γνωστά τους ψέματα και τα παραμύθια», τόνισε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός. Ποτέ ξανά κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα. Όλα τους φταίνε εκτός από τους ίδιους», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα, αν δεν είχαμε την απλή αναλογική, η ΝΔ θα ήταν κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία». «Στόχος στις 25 Ιουνίου είναι όχι μόνο να φτάσουμε αυτό το ποσοστό, αλλά να το ξεπεράσουμε», σημείωσε.

«Οι καλύτερες μέρες για την Κρήτη μας είναι μπροστά μας, το πιστεύω ακράδαντα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Εμείς είμαστε η πλατιά λαϊκή παράταξη», τόνισε, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν έχουμε ταξικό πρόσημο», «είμαστε οι συνεχιστές της μεγάλης φιλελεύθερης παρακαταθήκης της Κρήτης».

Αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη για αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση, ενώ γνωστοποίησε την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. 



«Για κυβέρνηση ψηφίζουμε»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όλη η Ελλάδα έγινε μπλε και θα παραμείνει μπλε ενώ αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά της ΝΔ στους νέους και στις λαϊκές συνοικίες.

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία όχι απλά έχει σχέδιο αλλά έχει και τη βούληση και τη θέληση να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Διότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό το οποίο λαμβάνουμε, τόσο μεγαλύτερο το βάρος στους ώμους μας. Η ευθύνη είναι βαριά όταν ο ελληνικός λαός σε εμπιστεύεται με ένα τέτοιο μεγάλο ποσοστό. Όλοι οι άλλοι κρύβονται. Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε ότι “και 149 βουλευτές να έχει η Νέα Δημοκρατία, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, με ενδιαφέρει να μείνω στην αντιπολίτευση”. Του λέω, πολύ καλά κάνεις. Μείνε στην αντιπολίτευση λοιπόν, να τσακώνεσαι μαζί με τον Τσίπρα, για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης και άσε μας εμάς να κάνουμε τη δουλειά. Γιατί στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση. Για κυβέρνηση ψηφίζουμε. Σε κάθε εκλογή ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Θέλω λοιπόν να ζητήσω από όλα μας τα στελέχη, από τους εκλεγμένους βουλευτές, αλλά και απ’ όλους τους καταπληκτικούς υποψηφίους μας, αυτή τη φορά απαλλαγμένοι από το άγχος το σταυρού, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για έναν στόχο: 25 Ιουνίου η χώρα να έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιο απαραίτητη σήμερα παρά ποτέ», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. «Θέλω να τονίσω ότι εδώ δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου το σκορ του πρώτου αγώνα μετράει στη ρεβάνς. Το σκορ του πρώτου αγώνα μας δίνει χαρά και ικανοποίηση, αλλά δεν μετράει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή και πρέπει οι κάλπες, οι οποίες θα είναι άδειες εκείνο το πρωί, το βράδυ να γεμίσουν με πολλά εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Θα τον πετύχουμε το στόχο μας. Θα τον πετύχουμε γιατί τώρα, ναι, έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά νικητές, όχι αλαζόνες. Προσέξτε: όχι αλαζόνες. Όπως σας είπα, αν ένα αίσθημα πρέπει να μας γεμίζει σήμερα είναι η ευθύνη της διακυβέρνησης σε δύσκολες συνθήκες. Και αν επιμένω, φίλες και φίλοι, για την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα, είναι ακριβώς επειδή ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα»,τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Βλέπετε ότι οι απειλές καραδοκούν από το πουθενά. Τις τελευταίες δύο μέρες για πρώτη φορά δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση ως χώρα, τέτοιας έκτασης η οποία μας προβλημάτισε για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων. Και στο παρελθόν είχαμε δεχθεί κυβερνοεπιθέσεις, τις είχαμε αποκρούσει. Είναι μία μόνο ένδειξη, όμως, του πόσο δύσκολος είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε και το πόσο απαραίτητο είναι να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας».


Μητσοτάκης: Στόχος να ξεπεράσουμε το ποσοστό της 21ης Μαΐου-1

«Ανεβάζουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών»

«Το γνωρίζετε κι εσείς ότι αν σήμερα δεν είχαμε την κάλπη της απλής αναλογικής, θα ήμασταν ήδη κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. Αυτό λοιπόν το οποίο δεν έγινε πράξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επειδή κάποιοι ήθελαν να μας φυτέψουν τη “βόμβα” της απλής αναλογικής, σας καλώ να το κάνουμε πράξη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα μας λύσει τα χέρια, να μπορέσουμε πραγματικά να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες τόσο έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στον Αγιο Νικόλαο.

«Όμως το εμπόδιο μας, φίλες και φίλοι, είναι ένα και μόνο. Και αυτό είναι ο εφησυχασμός. Να θεωρήσουν κάποιοι ότι οι εκλογές τελείωσαν επειδή στην πρώτη κάλπη πήραμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, να πουν: “δεν βαριέσαι, δεν αξίζει να πάμε να ψηφίσουμε, να πάμε να κάνουμε κάτι άλλο”. Τους απαντώ ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, για έναν ακόμη λόγο. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε περισσότερα κόμματα. Και το ξέρετε πολύ καλά ότι όσο περισσότερα κόμματα έχουμε, τόσο περισσότερο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας. Γι’ αυτό και εμείς ανεβάζουμε τον πήχη των δικών μας προσδοκιών. Καλύτερο αποτέλεσμα θα πετύχουμε στις 25 Ιουνίου από αυτό που πετύχαμε την 21η Μαΐου», είπε.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Μοχό και συνομίλησε με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού και το Πισκοπιανό, όπου επίσης είχε συνομιλία με τους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή