Θεωρείο: Τα «μπλε γεράκια»

Γέλια σε φίλους και εχθρούς προκάλεσε η «διαρροή» που έλεγε πως ο Ν. Χαρδαλιάς έχει ονομάσει την ομάδα βουλευτών που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα «μπλε γεράκια».

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «μπλε γεράκια»

Γέλια σε φίλους και εχθρούς προκάλεσε η «διαρροή» που έλεγε πως ο Ν. Χαρδαλιάς έχει ονομάσει την ομάδα βουλευτών που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα «μπλε γεράκια». Ούτε οι ίδιοι δεν γνώριζαν την «κωδική ονομασία», που θυμίζει κάτι από Θανάση Βέγγο στον πράκτορα Θ-Β, με αποτέλεσμα οι σοβαροί βουλευτές να μην πιστεύουν στα μάτια τους βλέποντας τοπικά ΜΜΕ των νομών τους να λένε πως ανήκουν στην ομάδα «μπλε γεράκια». Ευτυχώς το ανέκδοτο σταμάτησε άμεσα, με τον Χαρδαλιά να είναι καλύτερο να περιοριστεί στα «έφηβα γεράκια», το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου, που τραγουδούσε συχνά στο Θέατρο Βράχων.

Στην Αττική η Ελενα Ράπτη

Στο σημερινό φύλλο της «Κ» μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις περιοχές όπου θα περιοδεύσουν πρωτοκλασάτοι βουλευτές της Ν.∆. Μία κατηγορία μόνη της είναι η Ελενα Ράπτη, που για λίγες μέρες θα μετακομίσει στην πρωτεύουσα για περιοδείες, με αιχμή του δόρατος τα κοινωνικά θέματα που δουλεύει επισταμένως. Ο λόγος είναι πως στην πρωτεύουσα τα ζητήματα αυτά έχουν μεγάλη απήχηση. Μεγαλύτερη από τη Θεσσαλονίκη.

Συγχαρητήρια στον Ερντογάν

Με ένα tweet ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε την επικοινωνία του με τον Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του, στέλνοντας παράλληλα «τις καλύτερες ευχές» για «πρόοδο και ευημερία στον τουρκικό λαό». Η προεδρία «απάντησε» δημόσια, γνωστοποιώντας το τηλεφώνημα επίσης μέσω Twitter.

«Ομπρέλα» και 53

Μένω στον Χαρδαλιά, καθώς σε μια από τις πολλές συσκέψεις στην Πειραιώς ανέλυε στους βουλευτές το πλάνο για τις δεύτερες εκλογές. Εκεί αναφέρθηκε στην ομάδα των 53 βουλευτών που θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα, λέγοντας πως θα λειτουργούν σαν… ομπρέλα στον προεκλογικό αγώνα. Στο σημείο εκείνο πήρε τον λόγο ο Ρουσόπουλος για να σχολιάσει… δημοσιογραφικά πως και «ομπρέλα» και «53» πάει πολύ, προκαλώντας το γέλιο.

Απόπειρες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια «επιστροφής» που μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς έχουν χαθεί τέσσερα χρόνια. Οι δύο τελευταίες απόπειρες ανάδειξης στο «παρά πέντε» νέων προσώπων βρήκαν τοίχο. Αναφέρομαι στον καθηγητή Φαραντούρη, που πιεζόμενος από τον «επαγγελματία» Κωστή Χατζηδάκη χαρακτήρισε τα επιδόματα για τα τιμολόγια του ρεύματος «λάθος προτεραιότητα», μπερδεύοντας ξανά το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακολούθησε ο Τεμπονέρας που κατέκρινε ευνοϊκή διάταξη για την ασφαλιστική ικανότητα των ελευθέρων επαγγελματιών που έχει… υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η προσπάθεια συνεχίζεται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή