Θεωρείο: Επιστροφή στο Χάρβαρντ

Θεωρείο: Επιστροφή στο Χάρβαρντ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έχει ξαναπεί στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά το έκανε πιο συγκεκριμένο: ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως μετά την πολιτική θα ήθελε να διδάξει σε πανεπιστήμιο και μάλιστα «στο πανεπιστήμιο που σπούδασα», δηλαδή το Χάρβαρντ. Εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο τις σκέψεις του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως θα μπορούσε να ασχοληθεί «με θέματα τα οποία με απασχολούν πολύ», όπως το περιβάλλον, η τεχνητή νοημοσύνη, οι ατζέντες του μέλλοντος, καταλήγοντας πως μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα.

Σύναξη πρέσβεων

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η σημερινή επίσκεψη που πραγματοποιούν τέσσερις πρέσβεις στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει γίνει το κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος μετά τη συμφωνία για την κατασκευή πλατφόρμας FSRU στο λιμάνι της πόλης. Τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, τον πρέσβη της Ουκρανίας Σεργκέι Σουτένκο, την πρέσβειρα της Ρουμανίας Αντριάνα Τσιάμπα και τον πρέσβη της Βουλγαρίας Βαλεντίν Ποριάζοβ θα υποδεχθεί στην Αλεξανδρούπολη ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, που χθες άλλωστε ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου.

Σε βέρτιγκο

Δέκα ημέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και είκοσι πέντε πριν από τις «τελικές», όπως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολο να βρεθεί το αντίδοτο στην ήττα. Ενώ στην κορυφή της πυραμίδας επιχειρείται μια στροφή στο κέντρο, η βάση του κόμματος πιέζει για «πιο αριστερές πολιτικές». «Η κατάσταση θυμίζει βέρτιγκο», μου είπε παλαιό στέλεχος του κόμματος, που βλέπει τις πολλές αντιφάσεις και τη δυσκολία απαντήσεων.

Δεν αλλάζει η λίστα

Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολλά σενάρια περί πιθανού «πειράγματος» της λίστας από τον Αλέξη Τσίπρα. Η ίδια πηγή στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω, μου απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν το γνωρίζω», μου είπε, «αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δεν θα πειραχτεί τίποτα», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή σαν χάρτινος πύργος. Θέλει πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μην γκρεμιστεί».

Κάνει ραντεβού

Ιδιαίτερα δραστήριος είναι το τελευταίο διάστημα ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος κάνει ουκ ολίγα ραντεβού με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα των εκλογών, που εκτός απροόπτου θα τον βρει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαφήμιση 

Στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που έλαβε χώρα στο Κισινάου της Μολδαβίας, πήρε μέρος η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το στρογγυλό τραπέζι στο οποίο συμμετείχε είχε θέμα «Αξονες δράσης για την ενέργεια», με την κ. Σακελλαροπούλου να αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανθεκτικότητα που έδειξε η Ε.Ε., «αποκρούοντας» το ενεργειακό όπλο της Ρωσίας και «διαφοροποιώντας τις πηγές εφοδιασμού». Ενδιαφέρον είχε το γεγονός πως άσκησε κριτική στη Μόσχα, λέγοντας πως προσπάθησε να διχάσει τα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά απέτυχε. Επί τη ευκαιρία η Πρόεδρος διαφήμισε και την Ελλάδα, λέγοντας ότι «χάρη στην προσπάθεια να περιορίσουμε και τελικά να εξαλείψουμε την εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η Ελλάδα εξελίσσεται σε αξιόπιστο ενεργειακό κόμβο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή