Θεωρείο: Τα πιο σημαντικά υπουργεία

Θεωρείο: Τα πιο σημαντικά υπουργεία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σας πω πως ό,τι κυκλοφορεί περί υπουργών την επόμενη ημέρα, καλό είναι να μην το παίρνετε τοις μετρητοίς. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι το επόμενο υπουργικό, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετύχει την αυτοδυναμία, θα είναι εντελώς καινούργιο, σε βαθμό που κανείς αυτή τη στιγμή δεν φαντάζεται. Μπορώ να σας πω, όμως, με βεβαιότητα πως θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, κι εκεί θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις.

Aποκαλυπτικές προσκλήσεις

Οποιος δει προσεκτικά τις προσκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή ορκωμοσίας του το περασμένο Σάββατο, στην Αγκυρα, μπορεί να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για το πού το πάει ο πρόεδρος της Τουρκίας. Εκεί ήταν ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, αλλά και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. Παρούσα, ωστόσο, ήταν και η Δύση με κορυφαίους εκπροσώπους της, όπως ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπεύθυνος για τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Είναι σαφές πως ο Ερντογάν κάθε άλλο παρά θέλει να κόψει τις γέφυρες με τη Δύση, ενώ επενδύει στις σχέσεις με χώρες της γειτονιάς μας που μέχρι και πρόσφατα δεν ήταν καθόλου καλές.

Ούτε ματιά

Από πλευράς Ελλάδος, την επίσημη εκπροσώπηση ανέλαβε ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ, ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ ενδιαφέρον είχε η παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, μιας και ο πρώην επίτροπος διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τον Ερντογάν από την περίοδο που διατέλεσαν δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης αντίστοιχα. Και μπορεί η παρουσία του να μην ήταν θεσμική, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να μιλήσει με πλήθος προσωπικοτήτων που έδωσαν το «παρών». Με εξαίρεση έναν: τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, τον οποίο ο έμπειρος πολιτικός απέφυγε ακόμη και να… χαιρετήσει.

Ασπίδα Ανδρουλάκη

Ο χαμός που έχει προκληθεί με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τις θέσεις τους για τη φορολογία δεν πτοεί τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι πληροφορίες λένε ότι η στήριξή του στα νέα στελέχη είναι χωρίς αστερίσκους, με την άποψή του να είναι πως «δεν μπορεί να θέλουμε ανανέωση χωρίς να είμαστε ανεκτικοί στα λάθη». Οποιος περιμένει άδειασμα, περιμένει άδικα.

Αμεσα όχι

Ρώτησα εάν η αναβληθείσα επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Αγιον Ορος, λόγω κορωνοϊού, θα γίνει ακυρωθείσα. Η απάντηση που πήρα ήταν πως άμεσα δεν προβλέπεται επίσκεψη, καθώς το πρόγραμμα «είναι ασφυκτικό» και διαμορφωμένο εδώ και καιρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή