Εκλογές 2023: Με αλλαγές η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Με αλλαγές η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Ο σχεδιασμός της καμπάνιας, τα σποτ και τα πρόσωπα – Στο διευρυμένο όργανο χάραξης πολιτικής τα μέλη της «Ομπρέλας» Π. Σκουρλέτης και Α. Ξανθός

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάγκη για νέες ιδέες και για μια πιο επαγγελματική προσέγγιση της επικοινωνιακής στρατηγικής αποτελεί μονόδρομο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσθήκη του καθηγητή του ΠΑΜΑΚ Νίκου Μαραντζίδη αποφασίστηκε με αυτό το σκεπτικό. Από την προηγούμενη Τετάρτη που βρέθηκε στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου η εκλογική καμπάνια του κόμματος έχει νέο «καπετάνιο». Ο κ. Μαραντζίδης δουλεύει με τη δική του ομάδα και μαζί με τον Αγγελο Σεριάτο της Prorata μελετούν έρευνες και focus groups που πραγματοποιούνται, αναπροσαρμόζοντας την τακτική που ακολουθήθηκε στις προηγούμενες εκλογές.

Πολύ θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει έως τώρα ο Διονύσης Τεμπονέρας, που βρίσκεται πλέον καθημερινά στην Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας τον τοποθέτησε στη θέση του συντονιστή της εκλογικής επιτροπής και ήδη οι δημόσιες εμφανίσεις του έχουν κάνει τη διαφορά. «Πού ήταν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση;», είναι το ερώτημα που ακούγεται συνεχώς μεταξύ στελεχών για τον εργατολόγο που έχει βοηθήσει στην ανανέωση της εικόνας του κόμματος. Η απουσία του Γιώργου Χουλιαράκη από την παρουσίαση του προγράμματος για τα κόκκινα δάνεια είχε συζητηθεί πολύ τον Απρίλιο. Πλέον ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συμμετέχει στην εκλογική επιτροπή και οι επαφές του με τον Αλέξη Τσίπρα στη χάραξη της οικονομικής στρατηγικής είναι καθημερινές. Συμμετείχε και στη σύσκεψη της Δευτέρας που έγινε στην Κουμουνδούρου για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σήμερα.

Το Εκτελεστικό Γραφείο με τον πολιτικό σχεδιασμό συνεχίζει τις σχεδόν καθημερινές συνεδριάσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της «Ομπρέλας» συναντήθηκαν με τον πρόεδρο τονίζοντάς του πως η πανστρατιά που επιθυμεί να έχει πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πτέρυγες. Αποτέλεσμα; Στο διευρυμένο όργανο προστέθηκαν ο Π. Σκουρλέτης και ο Α. Ξανθός. Μαζί με τον Α. Χαρίτση και τον Χ. Σπίρτζη συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής όπου αποφασίστηκε αλλαγή του κεντρικού συνθήματος από «Δικαιοσύνη παντού» σε «Δίκαιη κοινωνία. Ευημερία για όλους», με ξεκάθαρα πιο θετικό πρόσημο. Σε αυτή τη γραμμή θα κινούνται και τα νέα σποτ που θα βγουν το επόμενο διάστημα, τα οποία θα φωτίζουν το πρόγραμμα.

Σταθεροί στο διευρυμένο Εκτελεστικό παραμένουν οι Ο. Γεροβασίλη, Ε. Αχτσιόγλου, Ρ. Σβίγκου, Γ. Βασιλειάδης, Ρ. Δούρου, Μ. Ξενογιαννακοπούλου και βέβαια η Π. Τσαπανίδου. Συμμετέχουν επίσης οι Ν. Μπίστης, Ν. Παππάς, Ευκλ. Τσακαλώτος και Γ. Ραγκούσης. Ο Ν. Ηλιόπουλος εξακολουθεί να έχει τη στρατηγική για την επικοινωνία και ο Δ. Τζανακόπουλος την ευθύνη για το πρόγραμμα. Ο Ν. Ανδριόπουλος με τον Μ. Παπαδάκη στο γραφείο Τύπου καταγράφουν τον σφυγμό της ημέρας. Σταθερές αξίες παραμένουν ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Μ. Καλογήρου, αλλά και ο Β. Καλπαδάκης.

Μετά τον θάνατο της 63χρονης στην Κω, σε αυτοψία που πραγματοποίησαν στο νησί η Α. Λινού, ο Ε. Αποστολάκης και ο Σ. Κασσελάκης, διαπιστώθηκε πως για τα τέσσερα ασθενοφόρα δεν υπάρχει προσωπικό και μεταξύ άλλων εργάζεται μόλις ένας καρδιολόγος για τις τρεις προβλεπόμενες θέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή