Θεωρείο: Ο Αδωνις στο Αγιον Ορος

Θεωρείο: Ο Αδωνις στο Αγιον Ορος

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη Κυριακή 18 του μηνός, θα βρίσκεται στο Αγιον Ορος ο Αδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης. Τον τέως υπουργό θα συνοδεύει ο διοικητής Θανάσης Μαρτίνος.

Με δεδομένο πως η επίσκεψη θα γίνει μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει τελικώς «απόβαση» Μητσοτάκη, καθώς το μήνυμα που πρέπει να σταλεί θα φύγει μέσω του αντιπροέδρου του κόμματος. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο Γεωργιάδης το πιθανότερο είναι να μην κάνει διανυκτέρευση, αφού θα βρίσκεται ήδη σε περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και χωρίς αυτήν, προλαβαίνει να πάει στις μονές που πρέπει…

Σημειωματάριο

Σε κάποιες περιφέρειες, βουλευτές που έχουν εξασφαλισμένη την εκλογή τους, δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο να τρέξουν όπως πριν, καθώς το μεγάλο ή μεγαλύτερο ποσοστό του κόμματος συνεπάγεται, σε αρκετές περιπτώσεις, πως θα εκλεγούν και άλλοι βουλευτές, δηλαδή και άλλοι… ανταγωνιστές τους.

Υπάρχουν όμως και χαρακτηριστικές εξαιρέσεις, όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Φθιώτιδα, ο οποίος κινείται στους ίδιους ρυθμούς με πριν, κάτι που βοηθάει τον Γιάννη Οικονόμου να εκλεγεί, μιας και στις 21 Μαΐου έμεινε εκτός Κοινοβουλίου.

Παρομοίως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Β΄ Πειραιώς δείχνει κινητικότητα «επιδιώκοντας» να υπάρξει έξτρα έδρα, ώστε να εκλεγεί «τιμής ένεκεν» ο Γιάννης Τραγάκης. Στην Πειραιώς, πάντως, έχουν πλήρη εικόνα για το ποιοι βουλευτές κινούνται και ποιοι όχι, και όπως λένε όλα θα ληφθούν υπ’ όψιν.

To καρφί για Ανδρουλάκη

Παρακολούθησα την παρουσία της Αννας Διαμαντοπούλου στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ, που ήταν μαζί με τον δημοσκόπο Δημήτρη Μαύρο. Μου έδινε την αίσθηση πως ισορροπούσε διαρκώς μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας την κριτική προς την κυβέρνηση, αλλά έχοντας και έναν καλό λόγο για το κόμμα από το οποίο προέρχεται. Οχι όμως και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η πρώην υπουργός είπε πως όταν ολοκληρώθηκε η έκθεση της επιτροπής της Κομισιόν για το μέλλον του κοινωνικού κράτους και της εργασίας, στην οποία προήδρευε, την έστειλε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Συνέχισε λέγοντας πως εκείνοι που έδειξαν ενδιαφέρον ήταν ο τότε υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής του Π. Τσακλόγλου και από το ΠΑΣΟΚ οι Γ. Παπανδρέου και Π. Χρηστίδης, προσθέτοντας πως Νίκος Ανδρουλάκης και Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσαν σημασία.

Η αναφορά, μάλιστα, έγινε την ίδια ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τον Νίκο Ανδρουλάκη «Τσίπρα με γραβάτα». Τυχαίο μεν, ενδια-φέρον δε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή