Σκέρτσος για Τσίπρα: Πολιτική απρέπεια η εμπλοκή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στην προεκλογική αντιπαράθεση

Σκέρτσος για Τσίπρα: Πολιτική απρέπεια η εμπλοκή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στην προεκλογική αντιπαράθεση

Τα τρία ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους δύο υποψηφίους του κόμματος στη Ροδόπη.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα – με αφορμή την έκτακτη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το ζήτημα της Ροδόπης – άσκησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Ακης Σκέρτσος

Ο κ. Σκέρτσος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έκανε χαρακτηριστικά λόγο «για μια νέα πολιτική απρέπεια» του ΣΥΡΙΖΑ. «Επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης και το γεγονός ότι δύο υποψήφιοι του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική “κόκκινη γραμμή” όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα να εκπροσωπούν, δηλαδή, την ελληνική, μουσουλμανική μειονότητα με μετριοπαθείς επιλογές στελεχών που δεν υιοθετούν τις πιο ακραίες αναθεωρητικές απόψεις περί δήθεν τουρκικής μειονότητας και που δεν πρέπει να είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου», τόνισε ο κ. Σκέρτσος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε και επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές εκλογές. Επέλεξε να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του ίδιου του κόμματος του που από τον Ιανουάριο προειδοποιούσαν ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν “πουλήσει” την ψυχή τους στο τουρκικό προξενείο». 

Στη συνέχεια, ο κ. Σκέρτσος καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να παίξει πάλι με τους θεσμούς καταφεύγοντας σε ένα επικοινωνιακό “πυροτέχνημα” με την επίσκεψή του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργεί ως «εθνική εξαίρεση». 

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έθεσε τρία ερωτήματα: «Προς τους 2 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν παίρνουν θέση για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή την δήθεν “τουρκική” μειονότητα; Προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητούν τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εσωτερικές μας υποθέσεις; Και προς τον κ. Τσίπρα, διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν τις εκλογές, με υλικό που τεκμηριώνει ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται ευθέως από το τουρκικό προξενείο;», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.


Αναλυτικά η ενημέρωση του Ακη Σκέρτσου: 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή