Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης, μετά την ορκωμοσία τους ανέλαβαν και επισήμως καθήκοντα στα υπουργεία τους, σκιαγραφώντας τους στόχους και τις προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία.

12' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης, στελέχη που συνεχίζουν σε θέσεις ευθύνης, αλλά και νέα πρόσωπα που δοκιμάζονται για πρώτη φορά, μετά ορκωμοσία βρέθηκαν στα υπουργεία τους για την τυπική ανάληψη των καθηκόντων τους. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-1

Επειτα από έναν μήνα υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι σύντομοι απολογισμοί έδωσαν τη θέση τους στη συνοπτική αναφορά των προτεραιοτήτων από τα νέα επιτελεία.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προεδρεύσει την Τετάρτη, στις 11:00, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Υπουργείο Εξωτερικών – Γεραπετρίτης: Η ελληνική εξωτερική πολιτική θα παραμείνει μία πολιτική αρχών

Ο Βασίλης Κασκαρέλης παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών στον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρώην υπηρεσιακό υπουργό ως έναν από τους «σοφότερους διπλωμάτες» της χώρας. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-2

Ο κ. Γεραπετρίτης ευχαρίστησε και τον Νίκο Δένδια «για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο, που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας».

Ο νέος υπουργός διαβεβαίωσε πως η εξωτερική πολιτική της χώρας θα παραμείνει μία πολιτική αρχών.

Υπουργείο Υγείας – Χρυσοχοΐδης: Ανεπίλυτα πολλά, κρίσιμα ζητήματα

Ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρέλαβε από την υπηρεσιακή υπουργό, καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, χαρακτηρίζοντας «ύψιστη τιμή» την ανάθεση του υπουργείου από τον πρωθυπουργό Κυριακή Μητσοτάκη. 

Προανήγγειλε την αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, 10.000 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, και επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-3

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «πολλά και κρίσιμα ζητήματα στον χώρο της Υγείας παραμένουν ανεπίλυτα», μιλώντας για τις αναμονές στα χειρουργεία και για τις καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ. Ο υπουργός χαρακτήρισε προτεραιότητα τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη συνοχή του συστήματος.

Υπουργείο Αμυνας – Δένδιας: Δεν είναι απλό καθήκον

Η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας «δεν είναι απλό καθήκον, αλλά συνταγματική υποχρέωση», τόνισε ο νέος υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-4

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, τόνισε πως «θα ήταν καλό να αξιοποιηθεί η βελτίωση του μεταξύ μας κλίματος τους τελευταίους μήνες προς όφελος των λαών μας. Στην κατεύθυνση αυτή προσδοκώ ότι θα αποφευχθούν κατά το δυνατόν ενέργειες που θα αλλάξουν αυτό το κλίμα και θα οδηγήσουν σε παλινδρόμηση, σε καταστάσεις του όχι πολύ μακρινού παρελθόντος. Μόνο να ωφεληθούν έχουν οι δύο χώρες από την εμπέδωση θετικού κλίματος στη σχέση μας».

Υπουργείο Εσωτερικών – Κεραμέως: Αύξηση μισθών στο Δημόσιο

Αύξηση μισθών στον δημόσιο τομέα, σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης και καθιέρωση κινήτρων και ανταμοιβής της παραγωγικότητας προανήγγειλε, από τη μεριά της, η νέα υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, υποσχόμενη παράλληλα επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ και ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, περιφερειών και δήμων

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-5

Στην τελετή, η κ. Κεραμέως, ευχαρίστησε την υπηρεσιακή υπουργό, Καλλιόπη Σπανού, «για την άψογη διεξαγωγή των δύο εκλογικών αναμετρήσεων».

Υπουργός Παιδείας – Πιερρακάκης: Εδώ θα κριθούν όλα για δεκαετίες 

Θέλουμε τα παιδιά λιγότερο σαν σκληρούς δίσκους και περισσότερο ως επεξεργαστές». Αυτό τόνισε, παραλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ως υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-6

Ο νέος υπουργός καταχειροκροτήθηκε όταν ανέφερε ότι στις βασικές προτεραιότητές του θα είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου και η μείωση της γραφειοκρατίας. «Θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο», είπε.

«Εδώ θα κριθούν όλα για τις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε για τον σημαντικό ρόλο του υπουργείου και πρόσθεσε ότι είναι το «κατεξοχήν υπουργείο που αναφέρεται στο μέλλον, επενδύει για το μέλλον, χρίζει το μέλλον και συνομιλεί με το μέλλον».

Υπουργείο Εργασίας – Γεωργιάδης: Να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών καλύτερη

«Όταν πριν από τέσσερα χρόνια αναλάμβανα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τότε το κύριο αίτημα στην Ελλάδα ήταν να βρούμε στον κόσμο δουλειά. Δουλέψαμε σκληρά, φέραμε επενδύσεις, γύρισε η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», δήλωσε κατά την τελετή παραλαβής ο νέος υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-7

«Είμαστε εδώ με τους δύο εξαιρετικούς συνεργάτες, που μου εμπιστεύθηκε ο κύριος πρωθυπουργός. Τον καθηγητή κύριο Πάνο Τσακλόγλου, άνθρωπο με τον οποίο με συνδέει μία εκτίμηση χρόνων. Έχει υπάρξει υπερασπιστής των συμφερόντων του κράτους και του λαού σε πολύ δύσκολες στιγμές και τον ευχαριστώ που είναι μαζί μου. Θα έχουμε πιστεύω μία πολύ γόνιμη συνεργασία και τον κύριο Βασίλειο Σπανάκη, φίλο και συμμαχητή μου χρόνια, με τον οποίο πρόκειται να δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας, η οποία και πρέπει να κερδηθεί. Εδώ είμαστε, για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε, δουλεύοντας σκληρά, όσες ώρες και να χρειαστεί την ημέρα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Υπουργείο Ανάπτυξης – Σκρέκας: Θα συνεχιστούν μέτρα όπως το «καλάθι του νοικοκυριού»

Η καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είπε ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας. Οπως σημείωσε, εργαλεία όπως «το καλάθι του νοικοκυριού» βοήθησαν στην τιθάσευση του πληθωρισμού και πρόσθεσε ότι παρόμοια μέτρα θα συνεχιστούν. Πιο αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως είπε ο νέος υπουργός. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-8

«Εχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και στην ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία», σημείωσε. «Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να τη βοηθήσουν να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει, γιατί χωρίς παραγωγή στη χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον». 

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – Ζαχαράκη: Νέα αρχή για την οικογενειακή πολιτική

Το νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέλαβε η Σοφία Ζαχαράκη με υφυπουργό τη Μαρία Κεφάλα. «Κάνουμε μία νέα αρχή στο κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας και της οικογενειακής πολιτικής εδώ στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο πλέον σπάει σε δύο. Μαζί με την υφυπουργό, την κ. Μαρία Κεφάλα, θα δουλέψουμε πάνω στο κομμάτι της ενίσχυσης της οικογένειας και σε όλη αυτή την εναρμόνιση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής, η οποία είναι ζώσα ανάγκη κάθε μέρα», δήλωσε η νέα υπουργός.

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-9

«Θα δουλέψουμε πάνω στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, πολιτικές που πραγματικά θα εξαλείψουν τη διάκριση και θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία να είναι παρόντες κάθε μέρα σε όλες τις δραστηριότητες. Πάνω στην προώθηση πολιτικών ίσης μεταχείρισης, ίσων ευκαιριών, στην καταπολέμηση των διακρίσεων των φύλων, στην αναβάθμιση και αναθεώρηση της πολιτικής για τα επιδόματα και, βέβαια, θα δουλέψουμε πάνω στη στήριξη των παιδιών που θα είναι στην “καρδιά” αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Παπαστεργίου: Νέα πρόκληση η τεχνητή νοημοσύνη

«Θα πρέπει πολύ άμεσα να “τρέξουμε”, να προχωρήσουμε αυτά που έχουν προωθηθεί και βέβαια να δούμε και καινούργιους τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, νέες προκλήσεις, όπως η κυβερνοασφάλεια και πώς θα μπορέσουμε να θωρακιστούμε συνολικότερα, οι μεταβιβάσεις ακινήτων, ο φάκελος ασθενή, το gov.gr με τις 1.534 υπηρεσίες να φτάσει τις 5.000» δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, που αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα υπουργού στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-10

«Η μαγική λέξη είναι “εμπιστοσύνη” και πώς θα μπορέσουμε μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης να δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι, δομές, υποδομές οι οποίες σκέφτονται όλο το 24ωρο για εκείνους», πρόσθεσε.

Υπουργείο Οικονομίας – Χατζηδάκης: Περισσότερα έσοδα, περισσότερες επενδύσεις

Ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε τους έξι στόχους για την οικονομία την επόμενη τετραετία, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Θεόδωρο Πελαγίδη.

Στις προτεραιότητες του νέου επιτελείου είναι η άνοδος του ΑΕΠ κατά 3%, στόχος που θα βοηθήσει και «στην αύξηση των μισθών κατά 25%». Είπε ότι θα συνεχιστούν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η στήριξη της επιχειρηματικότητας για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα τους επόμενους μήνες.

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η «υγεία» του τραπεζικού συστήματος, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και των δημόσιων επενδύσεων, καθώς και της δημόσιας περιουσίας από το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, είναι επίσης στη λίστα του κ. Χατζηδάκη, με στόχο «περισσότερα έσοδα και περισσότερες επενδύσεις».

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Κικίλιας: Τίποτα πιο ιερό από την προστασία των πολιτών

Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών», επισήμανε ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό και νυν υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-11

«Τιμώ και σέβομαι την αυταπάρνηση, το καθήκον και την προσπάθειά σας, και κυρίες και κύριοι έχω την απαίτηση για επαγγελματισμό και δουλειά γιατί σε αυτό το Υπουργείο στο οποίο βρίσκομαι», είπε ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό και νυν υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά, τον νέο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς και τον πρώην υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη. 

«Το μόνο πράγμα που έχω να υποσχεθώ είναι πολλή και σκληρή δουλειά και λίγα λόγια και νομίζω ότι αυτό αφορά και έχει να κάνει με όλους μας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας. 

Υπουργείο Περιβάλλοντος – Σκυλακάκης: Φιλόδοξο πρόγραμμα για πράσινη μετάβαση

Χωρίς πολλές εκπλήξεις σε προγραμματικό επίπεδο, αλλά με αρκετό χιούμορ και κάποια απρόοπτα πραγματοποιήθηκε η παράδοση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον υπηρεσιακό υπουργό Παντελή Κάπρο στον νέο υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη. Η τελετή καθυστέρησε ένα τέταρτο, καθώς «έστησαν» τους κ. Σκυλακάκη και Κάπρο οι δύο υφυπουργοί, Αλεξάνδρα Σδούκου και Νίκος Ταγαράς, με τον κ. Σκυλακάκη να αξιοποιεί τον χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα ρεπορτάζ της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

«Βρίσκομαι εδώ για να υλοποιήσω το φιλόδοξο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την πράσινη μετάβαση και να βοηθήσω ώστε να ανταποκριθεί η χώρα στις πολλαπλές της υποχρεώσεις για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος», ανέφερε ο νέος υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Κάπρος αστειεύτηκε, σημειώνοντας ότι, εκτός από τις εκκρεμότητες για θέματα ενέργειας, αφήνει στον νέο υπουργό και αρκετές… κάψουλες καφέ.

Υπουργείο Πολιτισμού – Μενδώνη: Εμβληματικά έργα έως το 2025

Η Λίνα Μενδώνη, η μόνη υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης που διατηρεί το χαρτοφυλάκιό της, παρέλαβε από τον υπηρεσιακό υπουργό Γιώργο Κουμεντάκη.

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-12

«Θέλω να ευχαριστήσω βαθύτατα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη μοναδική τιμή που μου επιφύλαξε», είπε η Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας πως υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εμβληματικά έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2025, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Τατόι και το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Μηταράκης: Μάχη με το οργανωμένο έγκλημα, προστασία της ζωής

Τους στόχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την νέα τετραετία ανέπτυξε ο υπουργός Νότης Μηταράκης κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης -παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Χαράλαμπο Λαλούση

Ο κ. Μηταράκης αρχικά χαρακτήρισε ως κοινωνικό και εθνικό το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-13

Παράλληλα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ιδιαίτερα το πρόβλημα της εφηβικής παραβατικότητας σημειώνοντας ότι είναι ένα ζήτημα που τον απασχολεί ιδιαίτερα το οποίο «πρέπει να δώσουμε, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία ιδιαίτερη έμφαση και θέλει μια συνολική αντιμετώπιση. 

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι πρέπει να «αντιμετωπίσουμε φαινόμενα ρατσιστικής βίας και να προστατεύσουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Υπουργείο Δικαιοσύνης – Φλωρίδης 

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος, υποδέχθηκε τόσο τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη όσο και τον νέο υφυπουργό, Ιωάννη Μπούγα. «Το υπουργείο σας, κύριοι υπουργοί, είναι επιτελικό και είναι και άριστο», ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης καλωσορίζοντας τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Οσον αφορά τον τομέα της Δικαιοσύνης και όλα όσα σκεφτόμαστε να κάνουμε, προσωπικά δεν πρόκειται να πω τίποτα μέχρι την ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων. Οφείλουμε να σεβαστούμε τη συλλογική κυβερνητική δουλειά. Αφού εκθέσουμε το πλαίσιο που σκεφτόμαστε για τον τομέα της Δικαιοσύνης, θα αρχίσουμε να εξειδικεύουμε, να ενημερώνουμε, γιατί τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον τόπο αν πρώτα από όλους δεν είναι συμμέτοχος ο κόσμος», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Φλωρίδης.

Υπουργείο Αθλητισμού – Οικονόμου: Ο αθλητισμός ως δείκτης ποιότητας ζωής

Τη μεγάλη σημασία του αθλητισμού, καθώς απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, και τη σύνδεσή του με τομείς όπως η παιδεία, η μόρφωση, η προαγωγή της υγείας, ο τουρισμός και ο πολιτισμός στάθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που έγινε το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-14

«Ο αθλητισμός είναι δείκτης ποιότητας ζωής και ευημερίας. Πιστεύω βαθιά ότι είμαι υποχρεωμένος να ξεπεράσω και να βελτιώσω τον εαυτό μου ώστε να προσφέρουμε στους αθλητές και στις αθλήτριές μας τις βέλτιστες συνθήκες, ενόψει μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου του αθλητισμού και την υπαγωγή του στο υπουργείο Παιδείας, «είναι δηλωτική στη στόχευσή της».

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: Ξεκάθαρο στίγμα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η νέα υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, που αναλαμβάνει για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, έθεσε ως προτεραιότητα την ισχύ, την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού. «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διατηρηθεί ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-15

«Ο σεβασμός του περιβάλλοντος, η μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, η αειφορία, η βιωσιμότητα, αλλά και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι πεδία στα οποία η νέα πολιτική ηγεσία θα δώσει ξεκάθαρο στίγμα», πρόσθεσε η κ. Κεφαλογιάννη. 

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών – Σταϊκούρας: Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Ιωάννη Γκόλια στον νέο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκο Ταχιάο.

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-16

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει αρκετά. Θα κρατήσουμε τα πολλά θετικά και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά. Είναι, όμως, γεγονός ότι υπάρχουν και ζητήματα ανοιχτά, σημαντικά και μεγάλα», δήλωσε ο νέος υπουργός. 

«Στρατηγική μας είναι η αξιοκρατική αξιοποίηση του πλούσιου και έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου και η επιδίωξη των μέγιστων δυνατών πολιτικών, κοινωνικών και κοινοβουλευτικών συγκλίσεων και συναινέσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα υφιστάμενα όσο και προκύπτοντα προβλήματα».

Υπουργείο Ναυτιλίας – Βαρβιτσιώτης: Να γίνει η ναυτιλία από τους πιο παραγωγικούς τομείς 

Τις προτεραιότητές του παρουσίασε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας από τον υπηρεσιακό υπουργό Θ. Κλιάρη.

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-17

Στην επίσημη τελετή παρευρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της ελληνικής ναυτιλίας και ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι θα πρέπει, πάνω από όλα, «να καταστήσουμε την ελληνική ναυτιλία ως έναν από τους πιο παραγωγικούς τομείς της χώρας μας, με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών». 

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Καιρίδης: Ανθρωπιστές αλλά όχι αφελείς

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μετανάστευση διαχρονικά, ακόμα περισσότερο σήμερα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την ελληνική και συνολικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και βρέθηκε και τις τελευταίες εβδομάδες ξανά στην επικαιρότητα», επεσήμανε ο νέος υπουργός Δημήτρης Καιρίδης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής. 

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-18

«Είμαι ένας άνθρωπος φιλελεύθερος, είμαστε ανθρωπιστές αλλά δεν είμαστε αφελείς και νομίζω ότι αυτή την ισορροπία πρέπει να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας σε μια πολιτική που υπήρξε αποτελεσματική μέχρι σήμερα, αυτή την περασμένη τετραετία», τόνισε.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Αυγενάκης:  Αναγέννηση στον αγροδιατροφικό τομέα

«Θα εργαστούμε όλοι σκληρά για την αναγέννηση του αγροδιατροφικού τομέα» δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Παράδοση – παραλαβή στα υπουργεία: Ολα όσα συνέβησαν στις επίσημες τελετές-19

Πρωταρχικός στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, είναι να «είμαστε σε συνεχή επαφή με τους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «θα είμαστε εκεί στα χωράφια και στις μονάδες για να δώσουμε λύσεις». 

Μιλώντας για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα, ο υπουργός τόνισε πως «είναι παγκοσμίως γνωστά για την κορυφαία ποιότητα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες» σημειώνοντας ότι «αποτελούν το ισχυρό μας “όπλο” για περαιτέρω εξωστρέφεια και περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή