ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου: Κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας για δικές του επιδιώξεις

ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου: Κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας για δικές του επιδιώξεις

O Π. Καμμένος, αναφερόμενος στις Πρέσπες, είχε δηλώσει πως «η εν λόγω συμφωνία ήταν μια παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τα όσα δήλωσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην εταίρος στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του. 

«Ο Πάνος Καμμένος έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα του 2015 και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εχει επίσης το δικαίωμα να εμφανίζει τον εαυτό του ως αλάνθαστο πρωταγωνιστή και να κατηγορεί άλλους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Εκείνο που δεν έχει το δικαίωμα να κάνει είναι να κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Να παραμορφώνει τα γεγονότα του χθες για να εξυπηρετήσει τις όποιες επιδιώξεις τού σήμερα. Να επικαλείται ως γεγονότα δικές του κατασκευές. Και τελικά να μη δείχνει στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην αλήθεια για την πιο δύσκολη ιστορική περίοδο της Ελλάδας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Αρένα», το βράδυ της Τετάρτης, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η εν λόγω συμφωνία ήταν μια παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».

Ο ίδιος σημείωσε πως είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα ότι, όσο βρίσκονταν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, δεν θα ετίθετο ζήτημα συμφωνίας με τη γειτονική χώρα για αλλαγή ονόματος. Μάλιστα μίλησε και για άλλο σχέδιο, το οποίο είχε συζητήσει με τον κ. Τσίπρα (και κατά το οποίο η Ελλάδα θα συμφωνούσε σε επέκταση της αμερικανικής βάσης στο Κόσοβο με αντάλλαγμα να μην τεθεί θέμα ονόματος).

Οπως είπε: «Ενα βράδυ στη χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς», βρέθηκε σε συζήτηση κατά την οποία οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει συμφωνία με τα Σκόπια και όχι οι Αριστεροί στην Ελλάδα. «Είπα τότε στον Αλέξη Τσίπρα πως, εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο, εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή