ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο η πανεπιστημιακή αστυνομία δια στόματος Μηταράκη

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο η πανεπιστημιακή αστυνομία δια στόματος Μηταράκη

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η ΝΔ επί χρόνια επέλεξε την οδό της έντασης και του λαϊκισμού»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμηρή ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τον επανασχεδιασμό του ρόλου και της μορφής της πανεπιστημιακής αστυνομίας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση υιοθετεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκης προανήγγειλε την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που η κυβέρνηση της ΝΔ ίδρυσε, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο την θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η ΝΔ επί χρόνια επέλεξε την οδό της έντασης και του λαϊκισμού γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία».

«Το Φεβρουάριο του 2021 ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι “Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία”. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει αν σήμερα “βγαίνει η Δημοκρατία” από τα πανεπιστήμια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Τελικά, το μόνο που μένει είναι το κόστος 30 εκ. ευρώ για ένα φιάσκο, την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και καθημερινά συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «το πλαίσιο της “Πανεπιστημιακής Αστυνομίας” επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

«Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή