Ερχεται νέο μπλόκο στον Κασιδιάρη

Ερχεται νέο μπλόκο στον Κασιδιάρη

Στην προώθηση νέας ρύθμισης που δεν θα επιτρέπει στον Ηλία Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος δήμαρχος, περιφερειάρχης, δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναινέσεις θα αναζητήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση και αναφορικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προετοιμάζει για τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να αποκλειστεί η συμμετοχή του στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προωθούμενη ρύθμιση θα είναι πιο «στενή» και «προσωποκεντρική» από εκείνη που ίσχυσε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα, θα προβλέπει πως καταδικασμένος, έστω και πρωτόδικα, για σοβαρά εγκλήματα δεν είναι δυνατόν να είναι υποψήφιος για δήμαρχος, περιφερειάρχης, δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος.

Είναι σαφές ότι με τη ρύθμιση δεν επιχειρείται να μπει «μπλόκο» σε κάποιο σχήμα που θα έχει τις «ευλογίες» του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά μόνο στον ίδιο: όπως αποδείχθηκε με την υπόθεση των Σπαρτιατών, ο τελευταίος μπορεί να παρακάμψει την όποια ευρύτερη διάταξη προσφέροντας στήριξη σε συγκεκριμένους σχηματισμούς εκ των υστέρων, αφού δηλαδή έχουν ανακηρυχθεί οι συνδυασμοί ενόψει των εκλογών.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζεται πως η προωθούμενη ρύθμιση αφήνει «παράθυρα», αλλά θεωρείται σημαντικό ότι ο Κασιδιάρης δεν θα έχει ο ίδιος βήμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως δεν απέκτησε και στη νέα Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή