Ψήφος αποδήμων: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο

Ψήφος αποδήμων: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο

Tο σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 208 ψήφους «υπέρ», έναντι 68 «κατά» και 24 «παρών» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την «Αρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», υπερβαίνοντας το μέτρο των τουλάχιστον 200 θετικών ψήφων που απαιτεί η συνταγματική διάταξη.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΚΚΕ, ενώ Σπαρτιάτες και Ελληνική Λύση τάχθηκαν με το «παρών».

Κεραμέως: Νέο μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική πολιτική Ιστορία

«Να ανοίξουμε όλοι, με την θετική μας ψήφο, ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική πολιτική Ιστορία» είχε σημειώσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο αυτό «ρυθμίζεται ένας αντιδημοκρατικός παραλογισμός που κρατούσε επί δεκαετίες εκτός της εκλογικής διαδικασίας εκατοντάδες Έλληνες που έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν μπορούσαν να το ασκήσουν».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, σχολίασε πως το νομοσχέδιο αυτό ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και είχε περιληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT