Αποστολάκης: Τα ερωτήματα για τη φωτιά και τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

Αποστολάκης: Τα ερωτήματα για τη φωτιά και τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

«Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία ερωτήματα για την καταστροφή στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, λόγω της πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο, θέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Οπως επισημαίνει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «τα ερωτήματα για την κατάσταση που βρέθηκε η 111 Πτέρυγα Μάχης με τις εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών, την εκκένωση του αεροδρομίου και την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, για προληπτικούς λόγους είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων, ώστε να μάθουμε τι έφταιξε και η κατάσταση είχε αυτή την άσχημη εξέλιξη».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι γιατί έφτασε η φωτιά στις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης, αν είχε καθαριστεί ο χώρος, τι ήταν αυτό που πυροδότησε τα πυρομαχικά και ποιο είναι το σχέδιο πυρόσβεσης και γιατί απέτυχε.

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρει ότι «υπάρχουν ευθύνες και αναμένουμε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, να διερευνήσουν εξονυχιστικά και με μεγάλη αυστηρότητα το θέμα και να δώσουν τις αναγκαίες εντολές, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό σε κρίσιμες για την ασφάλεια της χώρας εγκαταστάσεις».

Σημειώνει, τέλος, ότι «έχει τεράστια σημασία για την χώρα μας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μην εκτίθενται μέσα από τέτοια πρωτοφανή γεγονότα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT