Θεωρείο: Δεν ήταν απλώς θέμα χημείας

Θεωρείο: Δεν ήταν απλώς θέμα χημείας

«Υπήρξαν πολλές αφορμές για να χάσει τη στήριξη της παράταξης. Ισως είναι η πιο ανώδυνη και για τον ίδιο εξέλιξη αυτή που προέκυψε»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπήρξαν πολλές αφορμές για να χάσει τη στήριξη της παράταξης. Ισως είναι η πιο ανώδυνη και για τον ίδιο εξέλιξη αυτή που προέκυψε». Με την παραπάνω φράση σχολίασε στέλεχος προερχόμενο από τη Ν.Δ. τα όσα έγιναν όσον αφορά την απόφαση να μη στηριχθεί ο Γιώργος Πατούλης για την Περιφέρεια Αττικής. Είναι μια διαδεδομένη αντίληψη ότι ο απερχόμενος, πλέον, περιφερειάρχης ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει αρμονικό βηματισμό με την κεντρική κυβέρνηση. Ομως, όπως δειλά δειλά αναφέρεται, δεν ήταν απλώς θέμα χημείας. Ψιθυρίζεται δυσαρέσκεια σε σχέση με την αποτελεσματικότητα που (δεν) επέδειξε η Περιφέρεια σε έκτακτες περιστάσεις, καθώς και για τα ερωτήματα που κατά καιρούς ετέθησαν αναφορικά με τη χρηστή διαχείριση.

Υστατη προσπάθεια

Ο Πατούλης, πάντως, έκανε μια ύστατη προσπάθεια χθες για να διασώσει την υποψηφιότητά του. Ολο το Σαββατοκύριακο επιδίωξε κάποια επικοινωνία με το πρωθυπουργικό επιτελείο, η οποία κατέστη εφικτή λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Από το Μαξίμου τού κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα και ότι καλό θα ήταν να προχωρήσουν οι αλλαγές συντεταγμένα και να αποφευχθεί κάποια κρίση ή ένας ανοιχτός πόλεμος υποψηφιοτήτων, που θα έκανε κακό στην παράταξη. Υστερα από αυτά, ο ίδιος ζύγισε τις επιλογές του και λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για τις αποφάσεις του.

Από κάθε γειτονιά

Στον χώρο της Αυτοδιοίκησης θα παραμείνουμε. Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε χθες τον συνδυασμό του. Συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων αναφέρουν ότι έγινε προσθήκη αρκετών νέων προσώπων και το αποτέλεσμα είναι ο συνδυασμός να είναι πιο αντιπροσωπευτικός, αφού περιλαμβάνει υποψηφίους κυριολεκτικά από κάθε γειτονιά της Αθήνας, έχει σε σημαντικό βαθμό ανανεωθεί και ενισχύθηκε ο υπερκομματικός χαρακτήρας του. Με τη γλώσσα των αριθμών, το ψηφοδέλτιο ανανεώθηκε κατά 70%, το 45% των υποψηφίων είναι γυναίκες και το 10% κάτω των 30 ετών.

«Μαγιά»

Είναι αλήθεια ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να βρίσκονται σε βέρτιγκο όσον αφορά την επιλογή υποψηφίου για τον δήμο της Αθήνας. Στο ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, έχουν καταλήξει στον καθηγητή του ΕΜΠ Χάρη Δούκα και «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής με την παράταξη του Παύλου Γερουλάνου». Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Αθηναίων στις προηγούμενες εκλογές αφήνει πίσω του τον συνδυασμό, ο οποίος θα λειτουργήσει σαν «μαγιά» για να σχεδιαστεί ο συνδυασμός του Χάρη Δούκα, με την προσθήκη ασφαλώς και στελεχών της επιλογής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή