Κυβέρνηση: Αμεσα σχέδιο παρεμβάσεων

Κυβέρνηση: Αμεσα σχέδιο παρεμβάσεων

Προτεραιότητα του Μαξίμου η αποκατάσταση των καταστροφών από τις φωτιές

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταχεία αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων εβδομάδων είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης ενώ, παράλληλα, ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η διαμόρφωση των αυτοδιοικητικών συνδυασμών για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μακράς διάρκειας συνάντηση με τον Νίκο Χαρδαλιά, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι προτεραιότητες για την Αττική. Παράλληλα, από τη Ν.Δ. ανακοινώθηκε ότι στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας θα υποστηριχθούν οι νυν δήμαρχοι: στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης, στη Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και στον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης.

Η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής συνοδεύτηκε από μηνύματα υποστήριξης από πλειάδα στελεχών του κόμματος και της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι επιδιώκεται να διαμορφωθεί κλίμα πανστρατιάς, καθώς θεωρείται ότι είναι εφικτός ο στόχος η μάχη της Περιφέρειας Αττικής να κριθεί την πρώτη Κυριακή των εκλογών και να μη χρειαστεί δεύτερος γύρος. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ένα πρόσωπο με θητεία σε κρίσιμα πόστα, είναι γνωστός στους πολίτες και έχει θετικό πρόσημο. Ετσι, ξεκινάει από μια καλή αφετηρία τη μάχη για την Περιφέρεια. Παράλληλα, το γεγονός ότι ο Γιώργος Πατούλης επέλεξε να αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Το τρίτο στοιχείο που θεωρούν στην κυβέρνηση σημαντικό είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν και να κατέβουν με ενιαία υποψηφιότητα, γεγονός που διευκολύνει την προοπτική να κερδηθεί η Περιφέρεια από τον πρώτο γύρο.

Κυβέρνηση: Αμεσα σχέδιο παρεμβάσεων-1
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε, χθες, στο Μαξίμου, τον Νίκο Χαρδαλιά. [ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ]

Μηνύματα υπέρ Χαρδαλιά από πλειάδα στελεχών Ν.Δ. και κυβέρνησης με στόχο να διαμορφωθεί κλίμα πανστρατιάς, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την εκστρατεία στήριξης υποψηφίων.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την εκστρατεία στήριξης υποψηφίων. Μετά τη Λέσβο, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα επιστρέφοντας από την Κύπρο, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, εκτός απροόπτου αύριο, Πέμπτη, για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κοινό στοιχείο στις δύο περιφέρειες είναι ότι οι επίσημοι υποψήφιοι θα βρεθούν απέναντι σε «αντάρτες» – τον Κώστα Μουτζούρη και τον Πέτρο Τατούλη αντίστοιχα. Ενα στοιχείο προβληματισμού, πάντως, είναι το ενδεχόμενο σε κάποιες περιφέρειες να βρεθεί στον δεύτερο γύρο ο επίσημος υποψήφιος αντιμέτωπος με τον «αντάρτη». Προς τούτο, στο επίκεντρο του σχεδιασμού του εκλογικού επιτελείου της Ν.Δ. είναι να εξασφαλιστεί ακόμη και στις περιφέρειες που η εκλογή θα κριθεί σε δεύτερο γύρο, ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στον πρώτο γύρο για τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος.

Στο μέτωπο της αποκατάστασης των ζημιών, στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονται οι καθημερινές συσκέψεις. Προτεραιότητα δίνεται στη Ρόδο, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο η επίπτωση των πυρκαγιών στην τουριστική βιομηχανία του νησιού, έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Εχει ζητηθεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να εκπονηθεί το συντομότερο δυνατό σχέδιο συγκεκριμένων παρεμβάσεων με μετρήσιμο αποτέλεσμα, που θα δρομολογηθούν τάχιστα.

Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να βγει μπροστά με παρουσία σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού για να στείλει το μήνυμα ότι το νησί είναι έτοιμο και πάλι να δεχθεί κανονικά τους επισκέπτες και δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθούν από τις πρόσφατες εικόνες της πυρκαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT