Κυβέρνηση: Πυρετώδεις ρυθμοί με μικρό διάλειμμα

Κυβέρνηση: Πυρετώδεις ρυθμοί με μικρό διάλειμμα

Το Μαξίμου θέλει να κλείσει όλα τα μέτωπα και να εστιάσει στο μέλλον

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια μικρή ανάπαυλα, έπειτα από μια παρατεταμένη, δύσκολη και απαιτητική περίοδο, προσβλέπουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο τις προσεχείς ημέρες. Ο πρώτος μήνας της νέας κυβέρνησης ήταν ιδιαίτερα πιεστικός, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, που προκάλεσαν κραδασμούς και έφεραν και την πρώτη αποπομπή κυβερνητικού στελέχους – του Νότη Μηταράκη. Εχοντας κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν στους συνδυασμούς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ενδιαφέρον στρέφεται την προσεχή περίοδο στο να κλείσουν τα μέτωπα που άνοιξαν οι κρίσεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Ετσι, με την ελπίδα να έχουν μείνει πίσω οριστικά οι δυσκολίες που κυριάρχησαν τον Ιούλιο, στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες για να δρομολογηθούν οι δράσεις που θα «απαντούν» στα προβλήματα που προκλήθηκαν και στις πληγές που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Στόχος να δοθεί το μήνυμα ότι δεν ξεχνιούνται οι περιοχές που επλήγησαν και ότι είναι προτεραιότητα η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, όπως καθαρισμοί και αντιπλημμυρικά έργα, για να προληφθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων τους επόμενους μήνες.

Η οδηγία που έχει δοθεί είναι για μικρές, εκ περιτροπής αποδράσεις των στελεχών του στενού πρωθυπουργικού επιτελείου, ώστε διαρκώς να υπάρχει επαρκής αριθμός ατόμων που θα μπορεί να κινητοποιηθεί σε περίπτωση προβλήματος.

Αντίστοιχη οδηγία έχει δοθεί και στους υπουργούς, που επίσης θα περιοριστούν σε διακοπές λίγων ημερών την προσεχή και την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα πλάνο προτεραιοτήτων ανά τομέα, έχοντας πλέον ενημερωθεί για τα ανοιχτά ζητήματα του κάθε υπουργείου. Στόχος είναι να υπάρχει πλήρης καταγραφή των ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και προσδιορισμός του κατά πόσον επείγουν. Με βάση αυτή την καταγραφή θα επιδιωχθεί, πέρα από τις μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν προαναγγελθεί κεντρικά από την κυβέρνηση, να βελτιωθούν οι επιδόσεις στα μέτωπα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Εχει ζητηθεί από τους υπουργούς να προετοιμάσουν πλάνο προτεραιοτήτων ανά τομέα.

Τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει, επίσης, να αρχίσουν την προετοιμασία των φακέλων που θα παραδώσουν στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη ΔΕΘ, καθώς ο Σεπτέμβριος είναι πλέον κοντά.

Ενα άλλο κομβικό ζήτημα αφορά τον σχεδιασμό για τις προσλήψεις. Εχει ζητηθεί από τα υπουργεία να προσδιορίσουν τους τομείς που θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα, ώστε από το υπουργείο Εσωτερικών να γίνει στη συνέχεια η σχετική προτεραιοποίηση.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί πλήρης κινητοποίηση για την υποστήριξη των αυτοδιοικητικών υποψηφίων της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα, ώστε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές να αποτυπωθεί η εκλογική κυριαρχία του κόμματος. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήδη έχει εντάξει στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις για τη στήριξη υποψηφίων, θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα με περιοδείες και συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, όπου κριθεί αναγκαίο.

Σαφές στίγμα

Κυβέρνηση: Πυρετώδεις ρυθμοί με μικρό διάλειμμα-1
[ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ]

Μιλώντας προχθές στη Μεσσήνη, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές. Οχι για να βάψουμε και πάλι τον χάρτη γαλάζιο.

Αυτόν τον βάψαμε γαλάζιο δυο φορές στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Αλλά για έναν πολύ απλό και πρακτικό λόγο: θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να συμμερίζονται το όραμά μας, με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε καλά. Οι οποίοι μπορούν να σταθούν αρωγοί στις δικές μας προσπάθειες κι εμείς να σταθούμε αρωγοί στον δικό τους αγώνα για τη βελτίωση της ζωής στη δική σας περιφέρεια». Εδωσε έτσι σαφές στίγμα για τον τρόπο που θα κινηθεί μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου για την ανάδειξη περιφερειαρχών και δημάρχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT