Θεωρείο: Ο Πτωχός και το Ναύπλιο

Θεωρείο: Ο Πτωχός και το Ναύπλιο

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλημέρα και καλή επιστροφή σε όσους γύρισαν, όπως εγώ, και καλές διακοπές σε όσους ξεκινούν τώρα. Ανω – κάτω έχει γίνει η Αργολίδα με την παραδοχή του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου πως άφηνε… περιττώματα στην εξώπορτα του αντιπάλου του. Η Ν.Δ. άμεσα ανακοίνωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τον δήμαρχο, που δεν είναι καν μέλος του κόμματος. Ρώτησα αρμοδίως ποιος τελικά θα πάρει το «γαλάζιο» χρίσμα στην ιστορική πρώτη πρωτεύουσα της χώρας και η αίσθηση που αποκόμισα είναι πως η Πειραιώς δεν θα μπει σε αυτή τη διαδικασία, αφού ο μεν Ορφανός –αυτός που δέχθηκε την «επίθεση»– προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο δε έτερος υποψήφιος Κωνσταντίνος Μάκαρης δεν είναι το πρόσωπο που θα έπαιρνε το χρίσμα. Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Πτωχός. Οπως μου είπε γνώστης της περιοχής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. δεν πάει… τρένο στην Αργολίδα και δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο η Ν.Δ. να προσεγγίσει κάποιον εκ των υποψηφίων δημάρχων, εάν αυτό ενισχύσει την υποψηφιότητα Πτωχού που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα. Αρα τα πάντα κινούνται γύρω από τον υποψήφιο περιφερειάρχη.

Λύσεις, όχι «μπινελίκια»

Φαντάζομαι δεν θα είδατε την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών μέσα στην ντάλα του καλοκαιριού –8 Αυγούστου εκδόθηκε– με την οποία αποκάλυψε πως από την 1η Σεπτεμβρίου έρχονται αυξήσεις στα διόδια της εθνικής οδού. Διαβάζοντας το δελτίο Τύπου, εν μέσω πολλών μποφόρ, μπερδεύτηκα εάν διαβάζω ανακοίνωση υπουργείου ή δημοσιογραφική καταγγελία, καθώς ο συντάκτης του κειμένου κατήγγειλε τους παραχωρησιούχους ως«αναξιόπιστους», υποστηρίζοντας ότι αγνόησαν τις συζητήσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη για την εξεύρεση λύσης. Θυμήθηκα ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Χρήστος Σταϊκούρας, ως υπουργός Οικονομικών τότε, είχε αποκαλύψει πως έπεφταν δύο ώρες «μπινελίκια», όπως είχε πει, με τους τραπεζίτες για το θέμα των δανείων και είπε να ακολουθήσει την ίδια καταγγελτική τακτική. Το θέμα είναι ότι οι υπουργοί είναι για να βρίσκουν λύσεις, αλλιώς τα «μπινελίκια» θα πέσουν από τους πολίτες.

Στην Ελλάδα ο Μπλερ

Οι στενές σχέσεις του Τόνι Μπλερ με την Ελλάδα είναι γνωστές αφού τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με το ινστιτούτο που φέρει το όνομά του και αποτελεί ουσιαστικά programming partner του διεθνούς συνεδρίου. Τώρα οι σχέσεις του με τη χώρα μας ενισχύονται περισσότερο, μιας και όπως έγινε γνωστό το Ινστιτούτο Τόνι Μπλερ, το οποίο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, με σκοπό να υποστηρίξει ηγέτες στη στρατηγική και στην πολιτική που θα ακολουθήσουν, προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με έδρα τη χώρα μας και συγκεκριμένα το Κολωνάκι. Ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή