Θεωρείο: Eπενδυτική βαθμίδα και ΔΕΘ

Θεωρείο: Eπενδυτική βαθμίδα και ΔΕΘ

Ο διακαής πόθος της κυβέρνησης είναι η πολυπόθητη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα να έρθει πριν από τη ΔΕΘ, οπλίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ένα μεγάλο όπλο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διακαής πόθος της κυβέρνησης είναι η πολυπόθητη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα να έρθει πριν από τη ΔΕΘ, οπλίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ένα μεγάλο όπλο. Θυμίζω πως ο κεντρικός στόχος που είχε τεθεί ήταν η ανάκτηση να γίνει 100 ημέρες μετά τις εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο περίπου ενός μήνα για να επιτευχθεί. Εάν όμως αυτό συμβεί περίπου 15 ημέρες νωρίτερα θα συμπέσει με τη ΔΕΘ, «κάτι που θα το θέλαμε πολύ», όπως ομολογεί κυβερνητική πηγή.

Καχυποψία

Σας πάω τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη που έγινε talk of the town μέσα σε λίγα 24ωρα λόγω της κατάθεσης υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποδοχή πάντως δεν είναι καθολική εντός του κομματικού σωλήνα, που φαίνεται να βλέπει ως ξένο σώμα τον 35χρονο αμερικανοτραφή επιχειρηματία.

Νέου τύπου «συριζαίοι»

Ενδιαφέρον έχει πάντως πως εντός του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς εμφανίζονται σιγά σιγά νέου τύπου στελέχη, καθώς ο Κασσελάκης δεν είναι ο μόνος. Παρόμοιο στυλ εντοπίζω και στον νεοεκλεγέντα βουλευτή Κιλκίς Πέτρο Παππά, ο οποίος μάλιστα προσφάτως υποδέχθηκε τον Κασσελάκη στην πόλη της Βορείου Ελλάδος και δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπό του. Υποσημείωση πως ο Παππάς είχε τοποθετηθεί υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων, θέση εκτός γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οχι» σε Χάρη Ρώμα

Οσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, η Ν.Δ. παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρες θέσεις, ειδικά στους μεγάλους δήμους της Αττικής. Ως εκ τούτου η Πειραιώς το τελευταίο διάστημα κινητοποιείται στο Χαλάνδρι υπέρ της υποψηφιότητας της Κρίστης Αγαπητού, παίρνοντας οριστικά αποστάσεις από τον ηθοποιό Χάρη Ρώμα, ο οποίος –υπενθυμίζεται– συνεργάστηκε στενά και με τον Γιώργο Πατούλη στην περιφέρεια.

Πελοποννησιακός πόλεμος

Δημόσια είναι πλέον η κόντρα μεταξύ του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, και του πολιτευτή Βαγγέλη Γιαννακούρα στον ίδιο νομό. Ο Γιαννακούρας υπήρξε επί σειράν ετών αντιπεριφερειάρχης του Πέτρου Τατούλη και ο πρώην υπουργός τον κατηγορεί πως εξακολουθεί –κόντρα στη Χαριλάου Τρικούπη– να στηρίζει τον Τατούλη και όχι τον επίσημο υποψήφιο Δημήτρη Κουτσούλη. Αποτέλεσμα η ανταλλαγή δημόσιων κατηγοριών, με τον Γιαννακούρα να χαρακτηρίζει γκεμπελίσκο τον Κωνσταντινόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT