ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους

Τοποθετούνται σήμερα στο διαρκές συνέδριο ενόψει της εκλογής για την ηγεσία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα από σήμερα για τους επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα, που παίρνουν το πράσινο φως από το διαρκές συνέδριο. Η εκλογική μάχη αποκτά πολιτικό περιεχόμενο από τις τοποθετήσεις των υποψηφίων ενώπιον του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου, που έχει μια και μοναδική αποστολή: την έγκριση σε μια ενιαία πρόταση των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πλατφόρμες που θα αναπτύξουν η κ. Αχτσιόγλου και οι κ. Τσακαλώτος, Παππάς, Τζουμάκας και Κασσελάκης, το κυβερνητικό τους πρόγραμμα, το οργανωτικό τους όραμα για την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις κάλπες που θα στηθούν σε μια εβδομάδα από σήμερα.

Οι τοποθετήσεις των δύο γραμματέων, της Ράνιας Σβίγκου και του Γ. Βασιλειάδη στο συνέδριο σηματοδοτούν την έναρξη της προεκλογικής διαδικασίας, η οποία πήρε «φωτιά» τις τελευταίες ημέρες από την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Απαιτείται να καταθέσει 30 υπογραφές, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Οσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα θεωρήθηκε πολύ λογική η επιθυμία του να μην παραστεί στη συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι από την πρώτη στιγμή ο εγγυητής της ενότητας, χωρίς να ξεχωρίζει κανέναν από τους υποψηφίους. Σε αυτή τη γραμμή είναι αποφασισμένος να μείνει μέχρι την τελευταία στιγμή, τονίζουν με έμφαση από την Κουμουνδούρου.

«Είναι η έκφραση της παρακμής και του εκφυλισμού της πολιτικής», είπε για τον Στ. Κασσελάκη ο Στ. Τζουμάκας.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους-1Ο 35χρονος επιχειρηματίας, μέσω των social media έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κυρίως από κορυφαία ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν πως η υποψηφιότητά του έχει πολλά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και λιγότερα πολιτικά. Την πιο σκληρή επίθεση μέχρι στιγμής στον κ. Κασσελάκη έχει εξαπολύσει ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε: «Είναι η έκφραση της παρακμής και του εκφυλισμού της πολιτικής. Τι σχέση έχει αυτό με τον δημόσιο βίο; Αυτό είναι δημόσιες σχέσεις». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επίσης στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «δεν ξέρω πόσο σε βάθος ξέρει τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ή για την ενεργειακή φτώχεια. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρει το κόμμα και ότι δεν έχει εμπλακεί με τις κομματικές διαδικασίες».

Από τις Αχαρνές η Εφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης εμπεδώνει στην ελληνική κοινωνία τον φόβο και την αίσθηση ότι δεν μπορεί να έχει κάτι καλύτερο». Σε σχέση με το όραμά του για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς ανέφερε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 ότι «χτίζουμε την παράταξη που μπορεί να αναμετρηθεί με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, την παράταξη που αγκαλιάζει τους ανθρώπους από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο, όπως έχουμε διακηρύξει από το 2019». Σε ένα από τα τελευταία του βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ «ξανά μεγάλο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, η οποία δεν θα αφήσει τη Ν.Δ. να μας κυβερνά για 12 και 16 χρόνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT