Σπαρτιάτες: Τυπική, εκτός απροόπτου, η κατάθεση Στίγκα στον Αρειο Πάγο

Σπαρτιάτες: Τυπική, εκτός απροόπτου, η κατάθεση Στίγκα στον Αρειο Πάγο

Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στους Σπαρτιάτες άλλαξαν τα δεδομένα και για τη δικαστική έρευνα - Ο ρόλος Κασιδιάρη και το γκρίζο τοπίο στις σχέσεις του με το κόμμα.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τυπική, εκτός απροόπτου, αναμένεται μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις να είναι πλέον η κατάθεση του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, που έχει κληθεί σήμερα ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε παρέμβει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, ο οποίος είχε μιλήσει για «Greek Mafia» και παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ομως, λίγο πριν περάσει ο ίδιος το κατώφλι του Αρείου Πάγου για κατάθεση, υπήρξε ανατροπή, συμφωνία επανόδου στο κόμμα των τριών διαγραφέντων βουλευτών, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος των Σπαρτιατών ανακάλεσε δημόσια τα περί παρανόμων κινήσεων, «Δον Κορλεόνε» και λοιπά.

Οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής που άλλαξαν τα δεδομένα, τουλάχιστον προς το παρόν, στο κόμμα Σπαρτιάτες, προσδίδουν στην κατάθεση Στίγκα ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη διαφορετική σημασία και ενδεχομένως τυπική διάσταση.

Πάντως πληροφορίες ανέφεραν ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που παρενέβη να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τον Βασίλη Στίγκα, φέρεται διατεθειμένη να επιχειρήσει με ερωτήσεις να αντλήσει ό,τι μπορεί και κυρίως για τις καταγγελίες Στίγκα για «Δον Κορλεόνε», που πολλοί ερμήνευσαν ότι αναφέρεται στον Ηλία Κασιδιάρη.

Πάντως οι σχέσεις Κασιδιάρη – Σπαρτιατών αποτελούν ένα γκρίζο περιβάλλον το οποίο απασχολεί και πιο κεντρικά την κυβέρνηση. Κάποιοι κάνουν λόγο για ενδεχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ δεν αποκλείεται, αν αποδειχθεί αφανής ηγεσία Κασιδιάρη στους Σπαρτιάτες, να πυροδοτηθούν ποινικές, διοικητικές και λοιπές διεργασίες, με δεδομένο πως ο νόμος απαγορεύει στους εγκλείστους για εγκληματική οργάνωση να μετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά και να αποτελούν αφανή ηγεσία σε πολιτικούς σχηματισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT