Blue Horizon: ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διέταξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Blue Horizon: ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διέταξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πράξη των μελών του πληρώματος «ποινικά και ηθικά καταδικαστέα».

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διέταξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter.

Υπενθυμίζεται πως το Blue Horizon απέπλευσε κανονικά παρά την πτώση του 36χρονου άνδρα στο λιμάνι και τελικά το θάνατό του. Στη συνέχεια, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επέστρεψε στον Πειραιά προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από ναυτικούς και επιβάτες. 

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πράξη των μελών του πληρώματος «ποινικά και ηθικά καταδικαστέα», προσθέτοντας ότι «αποτελεί χυδαία προσβολή προς τους Έλληνες ναυτικούς της ελληνικής ακτοπλοΐας, που δεν συνάδει με τις αρχές της ναυτοσύνης».

Επεσήμανε ακόμη πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι ο 36χρονος, ο οποίος είχε εισιτήριο στην κατοχή του, αφού είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, έπειτα αποβιβάστηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να επανεπιβιβαστεί, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σημειώνεται πως τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που συνελήφθησαν μετά το θάνατο 36χρονου άνδρα, ο οποίος ωθήθηκε από τον καταπέλτη του πλοίου στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο άνδρας είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή