ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο

Μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και τα παλαιά μέλη του κόμματος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις σχετικά με το ποιος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Εφης Αχτσιόγλου, μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην κάλπη.

Οπως εξηγεί, παλαιά μέλη θεωρούνται όσα άτομα έχουν εγγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. «Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου, διευκρινίζεται πως θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Ειδικότερα, το mail αποστολής είναι [email protected] και σε αυτό θα αποστείλουν τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Ετος γέννησης, E-mail, Κινητό Τηλέφωνο, ή εναλλακτικά, τον Ειδικό Εκλογικό τους Αριθμό.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε πρώτο τον Στέφανο Κασσελάκη με 44,91% (66.156 ψήφοι), δεύτερη την Εφη Αχτσιόγλου με 36,18% (53.292 ψήφοι) και ακολούθησαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος (8,93% – 13.156 ψήφοι), Νίκος Παππάς (8,68% – 12.787 ψήφοι) και Στέφανος Τζουμάκας (1,3% – 1.917 ψήφοι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT