Φίλης: «Πάμε από τον αρχηγισμό στον μεσσιανισμό – Ο Κασσελάκης ήταν ΝΔ»

Φίλης: «Πάμε από τον αρχηγισμό στον μεσσιανισμό – Ο Κασσελάκης ήταν ΝΔ»

Την υποστήριξή του στο πρόσωπο της Εφης Αχτσιόγλου, μαζί με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξή του στο πρόσωπο της Εφης Αχτσιόγλου, μαζί με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος στον α’ γύρο βρισκόταν στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σε συνέντευξή στο Kontra.

«Σημασία έχει πώς να αναστραφεί το κλίμα κρίσης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, ενώ καταφέρθηκε στις τάσεις ανθρωποφαγίας που αναδύονται στη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδους.

«Οσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον κ. Κασσελάκη υιοθετούν υποκοσμιακές εκφράσεις, πραγματοποιούν επιθέσεις σε δημοσιογράφους», εξήγησε. «Θα περίμενα να υπάρχει μια καταγγελία της από τον Κασσελάκη τον ίδιο, θα περιμέναμε να τους μαζέψουν γιατί δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρχει ως κόμμα με τέτοιες πρακτικές, σχολίασε. «Αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν ένα κόμμα που είναι σε βαριά κρίση».

Οσον αφορά τη διαδικασία της Κυριακής, άσκησε αρχικά κριτική στον τρόπο εκλογής της ηγεσίας από τη βάση. Μίλησε για «ανοχύρωτο κόμμα». Ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «μέσα σε συνθήκες ενός αρχηγισμού που είχε διαλύσει τις δομές λειτουργίας του κόμματος –τίποτα δεν λειτουργούσε– κατορθώσαμε λίγα πράγματα (…) δεν εισακούστηκε η άποψή μας. Και σήμερα ο αρχηγισμός εκείνης της εποχής –που έχει όνομα– μετατρέπεται σε μεσσιανισμό – που επίσης έχει όνομα.

Σε ερώτηση περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φίλης απάντησε: «Εμείς όλοι μας δώσαμε στην πρώτη γραμμή τη μάχη για να πείσουμε τον λαό για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς την υποψηφιότητα Κασσελάκη, τόνισε πως πρόκειται για ένα πολιτικό πλαίσιο που μας βγάζει έξω από το πλαίσιο της Αριστεράς (…). Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τη μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία (…) Εχουμε δικαίωμα να αναθεωρούμε, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να θέλουμε να είμαστε πρώτοι», σημείωσε εμφατικά ο πρώην υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή