Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη Κασσελάκη

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη Κασσελάκη

Ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Guardian ανέφερε ότι «το κόμμα πέθανε σήμερα» και ότι «ο παραδοσιακός κόσμος της Αριστεράς είναι σε σοκ»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων διεθνών ΜΜΕ προκάλεσε η χθεσινή εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενας 35χρονος επιχειρηματίας χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία εξελέγη ηγέτης του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Το όνομά του: Στέφανος Κασσελάκης», αναφέρει η Le Monde. Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «ο Κασσελάκης, κάτοικος του Μαϊάμι, ήταν άγνωστος στο ελληνικό κοινό μέχρι να ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «η υποψηφιότητά του “ενόχλησε” την παλαιά φρουρά Αριστερών στελεχών του κόμματος». 

Σε δημοσίευμά του ο Guardian αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Κασσελάκης, ο οποίος φέρεται να μην είχε δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, μετακόμισε στην Αθήνα μόλις πριν από λίγους μήνες με τον Αμερικανό σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπεθ» και επικαλείται τη θέση που είχε εκφράσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν το κόμμα θέλει να επιστρέψει στην εξουσία, θα πρέπει “να αντιγράψει το αμερικανικό πρότυπο των Δημοκρατικών το συντομότερο δυνατό”». Ταυτόχρονα, ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Guardian ανέφερε ότι «το κόμμα πέθανε σήμερα» και ότι «ο παραδοσιακός κόσμος της Αριστεράς είναι σε σοκ». 

«Πρώην συνεργάτης της Goldman αναλαμβάνει τα ηνία της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης», είναι ο τίτλος του Bloomberg, ενώ η ισπανική El Pais γράφει ότι «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την παράδοση της ελληνικής Αριστεράς». 

Η γαλλική Le Figaro σημειώνει ότι «ο ορμητικός 35χρονος απέδειξε ότι κατέχει τους κώδικες επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επωφελήθηκε από τη γοητεία που ασκεί στα ελληνικά ΜΜΕ». 

«Η νίκη Κασσελάκη αποτελεί μια ψυχρολουσία για την πιο αριστερή πτέρυγα του κόμματος, η οποία αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τη ραγδαία άνοδο και τη δημοτικότητα που απέκτησε (…). Ο Κασσελάκης έχει επικριθεί ότι δεν έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα», επισημαίνει η El Mundo. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT