Σπίρτζης: «Εκφυλιστικά φαινόμενα» για τον ΣΥΡΙΖΑ όσα έγιναν – Πρόταση για σύμπτυξη με το ΠΑΣΟΚ

Σπίρτζης: «Εκφυλιστικά φαινόμενα» για τον ΣΥΡΙΖΑ όσα έγιναν – Πρόταση για σύμπτυξη με το ΠΑΣΟΚ

«Η επικοινωνία από μόνη της δεν δίνει λύση στα προβλήματα, χρειάζεται πολλή δουλειά στην κοινωνία γιατί έχει κουραστεί ο κόσμος», σχολίασε για τον Στέφανο Κασσελάκη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτά που έγιναν ήταν εκφυλιστικά φαινόμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες ήταν πιο σκληρές απ’ ότι ήταν στις εθνικές εκλογές μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξουν προεκλογικές συμπτύξεις με άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ. 

«Η επικοινωνία από μόνη της δεν δίνει λύση στα προβλήματα, χρειάζεται πολλή δουλειά στην κοινωνία γιατί έχει κουραστεί ο κόσμος», σχολίασε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφορικά με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Και στη συνέχεια υποστήριξε ότι «πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να υπάρχει σύνθεση των απόψεων, όχι απλά ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεννόηση με άλλα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, όπως με το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της κοινωνίας που έχουν ιδιωτεύσει προκειμένου να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου». 

Οταν ρωτήθηκε σχετικά με τις πολιτικές συμπτύξεις, απάντησε ότι μιλά ξεκάθαρα για προεκλογικές συμπτύξεις με άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ. «Το ποιος πρόεδρος και το ποια ηγεσία θα είναι, μπορεί να αποφασιστεί από πολιτικές διαδικασίες και από πολιτικές συμφωνίες. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε να μην εκπροσωπείται ο προοδευτικός κόσμος».

Οσον αφορά τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη νωρίτερα –στις οποίες άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα–, ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε τη διαφωνία του με όσα ελέχθησαν και κάλεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παιδείας να κάνει την αυτοκριτική του «για τη στάση που επέλεξε μαζί με πολλούς»

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή