Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 14%

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση που έρχεται στη δημοσιότητα, λίγα 24ωρα μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, το κόμμα Νίκη 3,7%, οι Σπαρτιάτες 2,9% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,8%, ενώ 15% είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη-1

Στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής: ΝΔ: 39,1%, ΣΥΡΙΖΑ: 17,3%, ΠΑΣΟΚ: 12,3%, ΚΚΕ: 9,5%, Ελληνική Λύση: 5,9%, Νίκη: 4,6%, Σπαρτιάτες: 3,6%, Πλεύση Ελευθερίας: 3,4%.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη-2

H εκλογή Κασσελάκη

Στην ερώτηση «Είστε ικανοποιημένος από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 25%, «μάλλον ναι» το 22,2%, «μάλλον όχι» το 19,4%, «όχι» το 22,2%, ενώ το 11,1% αντιστοιχεί στο «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη-3

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 30,1%, «μάλλον ναι» το 38,4%, «μάλλον όχι» το 17,8%, «όχι» το 9,6% και «δεν ξέρω/ δεν απαντώ» το 4,1%.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη-4

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το 47,9% των ερωτηθέντων δεν έμεινε «καθόλου ικανοποιημένο» από τη διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ενώ σε άλλη ερώτηση το 33,7% δηλώνει ότι τα τελευταία γεγονότα στον Εβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή