Γεωργιάδης: Σε δύο δόσεις η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Γεωργιάδης: Σε δύο δόσεις η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Η μείωση θα γίνει κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μίας ποσοστιαίας μονάδας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε διευκρινιστική δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως η μείωση προβλέπεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως «θα συνδράμει στην επιπλέον αύξηση της απασχόλησης αλλά και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων».

«Την περασμένη τετραετία μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που είχε σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης κατά σχεδόν 300.000 άτομα και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από 16,9% τον Ιούλιο του 2019 σε 10,8% τον Ιούλιο του 2023», τονίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Υπογράμμισε δε πως οι νέες μειώσεις αφορούν τόσο στις εργοδοτικές όσο και στις εργατικές εισφορές, ενώ, αποσαφηνίζοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό, σημείωσε πως η μείωση «θα γίνει σε δύο δόσεις, κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μείωση από το 2024, ένεκα και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω των φυσικών καταστροφών».

Σημειώνεται πως νωρίτερα, από το βήμα του 3ου Thessaloniki Metropolitan Summit, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, λέγοντας πως ενώ «πριν λίγα χρόνια η Ελλάδα ξεκίνησε με πολύ υψηλότερο ποσοστό από την Ισπανία, τώρα είναι ακόμη πιο χαμηλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή