Σκουρλέτης: «Το “αδιαμεσολάβητα” του Κασσελάκη έχει στοιχεία μεταπολιτικής» – Τι συζητήθηκε στη συνδιάσκεψη της «Ομπρέλας»

Σκουρλέτης: «Το “αδιαμεσολάβητα” του Κασσελάκη έχει στοιχεία μεταπολιτικής» – Τι συζητήθηκε στη συνδιάσκεψη της «Ομπρέλας»

«Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ονόματός του», ήταν το σχόλιο του αναφορικά με το αν ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απορώ με την ευκολία που κεντρικά πολιτικά στελέχη –αναφέρατε τον Νίκο Παππά – λένε “τι να κάνουμε; Ας μην κάνουμε συνέδριο”. Θεωρούμε ότι με την ανάδειξη Κασσελάκη λύθηκαν τα προβλήματα; Δεν υπάρχουν τρέχοντα ζητήματα; Η Πολιτική Γραμματεία πρέπει να τοποθετηθεί σε θέματα πολιτικών κατευθύνσεων», ήταν ένα από τα σχόλια που κατέθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας. 

«Αν παραδοθούμε σε ένα απολύτως προεδροκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα, ίσως να μη χρειάζεται (σ.σ. να αποφασίζουν τα όργανα), αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει γι’ αυτό», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ενώ αναφορικά με «χρεώσεις κρίσιμων θέσεων μέσω ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι «δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου και έλα να ψηφίσεις, να τον κοροϊδεύουμε ότι αυτός καθορίζει τις τύχες του κόμματος και να του αρνούμαστε να συμμετέχει σε ζητήματα καθημερινής πολιτικής έστω και διά οργάνων».

Σχολίασε, μάλιστα, ότι δεν αντιλαμβάνεται στην πράξη το «αδιαμεσολάβητα» που επικαλείται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εχει άλλου είδους στοιχεία μεταπολιτικής και μεταδημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Ως προς την πανελλαδική συνδιάσκεψη της «Ομπρέλας», επισήμανε ότι «κατατέθηκε η αγωνία για την προοπτική του τόπου. Αν έβαζα τίτλο θα ήταν “κραυγή αγωνίας για τη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά”».

«Εκείνο που οι περισσότεροι συμφώνησαν ήταν ότι πρέπει να συγκληθούν τα όργανα, πρέπει να γίνει το συνέδριο στην ώρα του και μέσα από ψύχραιμη θεώρηση προέκυψε το ερώτημα ποιο είναι το μέλλον αυτού του χώρου. Υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις για έναν μετασχηματισμό –λέγεται– του χώρου σε μια δημοκρατική παράταξη. Αυτό δεν ήταν κανενός εντολή και ούτε το συμφωνήσαμε πριν από έναν χρόνο», εξειδίκευσε στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης. 

«Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ονόματός του», ήταν το σχόλιο του αναφορικά με το αν ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη:

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή