Θεωρείο: Τετ α τετ Ντόρας–Τσίπρα

Θεωρείο: Τετ α τετ Ντόρας–Τσίπρα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κατώφλι του γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη θα περάσει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Αλέξης Τσίπρας με τη νέα του ιδιότητα, αυτήν του μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η πρώην υπουργός είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας και θα ενημερώσει αναλυτικά τον κ. Τσίπρα για όσα λαμβάνουν χώρα στο Συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας πάντως ενδέχεται να έχει και αυξημένα καθήκοντα, καθώς χθες έγινε γνωστή η πρόταση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τίνι Κοξ, να αναλάβει από την ερχόμενη εβδομάδα τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς, κάτι που αν συμβεί θα είναι ιδιαίτερα θετικό και για τη χώρα.

Προς τιμήν του Σημίτη

Για το αποτύπωμα του Κώστα Σημίτη, του μακροβιότερου πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης, θα λάβει χώρα εκδήλωση στις 6 Νοεμβρίου στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Αναμένεται να δοθεί έμφαση σε δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση, που είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. την 1η Ιανουαρίου 1981 υπό την πρωθυπουργία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση την 1η Ιανουαρίου 2001 υπό την πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη.

Στη Γρανάδα

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από σήμερα στη Γρανάδα της Ισπανίας για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα συμπροεδρεύσει με τον πρόεδρο της Ελβετίας σε πάνελ με θέμα την ασφάλεια και τη γεωστρατηγική, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ. Το κυρίως μενού θα είναι αύριο Παρασκευή, που θα γίνει συζήτηση για το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή, αλλά και τη διεύρυνση. Παράλληλα αναμένεται να τεθεί και το θέμα της αναθεώρησης των δημοσιονομικών κανόνων, με την ελληνική θέση να είναι πως χρειάζεται μια ισορροπία ώστε τα κράτη-μέλη να χαράσσουν τη δική τους δημοσιονομική «διαδρομή».

Και στα βόρεια

Μπορεί ο δήμαρχος της Αθήνας να κάνει προεκλογική εκστρατεία στα βόρεια προάστια; Η απάντηση είναι «ναι», καθώς πολλοί γκάγκαροι Αθηναίοι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εσωτερικοί μετανάστες και έχουν μετοικήσει στα βόρεια της Αθήνας. Ο Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του δουλεύουν μεθοδικά το τελευταίο διάστημα στα βόρεια, καθώς εκεί υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο εκλογικό σώμα της Αθήνας, το οποίο είναι και ιδιαίτερα απαιτητικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή