Θεωρείο: Στο ίδιο τραπέζι Παπανδρέου, Τσίπρας

Θεωρείο: Στο ίδιο τραπέζι Παπανδρέου, Τσίπρας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Στρασβούργο, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, βρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας η ελληνική αντιπροσωπεία στην οποία έχει προστεθεί πλέον και ο Αλέξης Τσίπρας, με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη.

Το βράδυ, μάλιστα, ο πρέσβης Πάνος Μπεγλίτης παρέθεσε δείπνο στην ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία και έτσι στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και άλλοι Ελληνες και Κύπριοι βουλευτές.

Σε πολύ δύσκολη θέση

Οσον αφορά τη δουλειά που έγινε, η Ντόρα έλεγε μετά τη συνεδρίαση πως είναι πολύ ικανοποιημένη από τα νέα μέλη της Ν.Δ. που προστέθηκαν στην ομάδα, δηλαδή τη Μαρία Συρεγγέλα, τον Ανδρέα Νικολακόπουλο, την Αννα Ευθυμίου και τον Γιώργο Σταμάτη, οι οποίοι έχοντας πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο τους συμμετείχαν σε όλες τις συζητήσεις, ενισχύοντας τις θέσεις της Ελλάδας.

Ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση του Στυλιανίδη, που αναφέρθηκε στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη με επιχειρήματα που έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση την αλβανική αντιπροσωπεία. Ο Ρουσόπουλος προήδρευσε σε όλες τις συνεδριάσεις του ΕΛΚ, γεγονός που μάλλον προμηνύει περαιτέρω αναβάθμισή του.

Ευρωεκλογές και νέο κόμμα

Το χθεσινό τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για πιθανή διάσπαση του κόμματος, καθώς το κλίμα είναι εκρηκτικό.

Οι πιο σώφρονες, πάντως, λένε πως χρειάζεται υπομονή και μεταθέτουν τις εξελίξεις για μετά τις ευρωκάλπες, αναμένοντας τι θα γράψει το κοντέρ στις πρώτες εκλογές που θα είναι επικεφαλής του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Εάν τα δύο κόμματα δεν… τραβήξουν, τότε η συζήτηση για νέο κόμμα που θα καλύψει τον χώρο θα ανοίξει και δημοσίως. Γιατί ιδιωτικά ήδη γίνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή