Τζάκρη: Ο Κασσελάκης καθυβρίζεται καθημερινά εκ των έσω και επιδεικνύει… «ιώβεια» υπομονή

Τζάκρη: Ο Κασσελάκης καθυβρίζεται καθημερινά εκ των έσω και επιδεικνύει… «ιώβεια» υπομονή

«Ο κ. Κασσελάκης πήρε τηλέφωνο όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους απευθύνει πρόταση για την ανάληψη τομέων ευθύνης και εξέλαβε συγκεκριμένες αρνήσεις», επεσήμανε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι τόνοι ανεβαίνουν κατακόρυφα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μετά το χθεσινό «τελεσίγραφο» Κασσελάκη και την ανακοίνωση των νέων τομεαρχών, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε –μεταξύ άλλων– ότι «ο κ. Κασσελάκης καθυβρίζεται καθημερινά, περισσότερο εκ των έσω». 

Οσον αφορά τη χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι «υπονομευτές της ενότητας» δεν θα έχουν θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος, η κ. Τζάκρη απάντησε: «Το αυτονόητο δεν είναι αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης; Αν έλεγε ότι όποιον είναι αντίθετος με την ενότητα του κόμματος, θα τον επιβραβεύουμε με μια τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αυτό θα αποτελούσε είδηση».

Σε ερώτηση αν η εσωκομματική αντιπολίτευση αποτελεί «ξένο σώμα», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Προσωπικά εγώ δεν θα πω ποτέ ότι είναι ξένο σώμα του κόμματος όσοι είναι αντίθετοι με την ενότητα. Ο κ. Κασσελάκης πήρε τηλέφωνο όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους απευθύνει πρόταση για την ανάληψη τομέων ευθύνης και εξέλαβε συγκεκριμένες αρνήσεις, λιγότερες από δέκα, οφείλω να ομολογήσω». Και προσέθεσε ότι «όλοι μας κρινόμαστε και αξιολογούμαστε». 

«Η υπομονή που έχει δείξει ο κ. Κασσελάκης είναι τεράστια. Η υπομονή του Κασσελακη ξεπερνά και την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους (σ.σ. ο Ιώβ υπήρξε βιβλικό πρόσωπο γνωστό για την υπομονή του εξού και η φράση «ιώβειος υπομονή», ενώ σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωνάς έμεινε τρεις μέρες στην κοιλιά του κήτους). Καθυβρίζεται καθημερινά, περισσότερο εκ των έσω. Για παράδειγμα, χθες υπήρχε άρθρο επώνυμου στελέχους της “Ομπρέλας” στην ΕΦΣΥΝ με τίτλο “Η καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ”, αν εγώ το έλεγα αυτό για τον Μητσοτάκη, δεν θα με ανακαλούσατε αμέσως στην τάξη;», διερωτήθηκε στη συνέχεια. 

Σχετικά με τον κ. Κασσελάκη και όσα του αποδίδονται, ότι ασχολείται περισσότερο με το επικοινωνιακό κομμάτι παρά με την ουσία της πολιτικής, η ίδια επεσήμανε: «Ο πρόεδρος είναι προσηλωμένος στο μεγάλο γήπεδο, υπάρχει αυτή η ανοησία ότι ασχολείται περισσότερο με το lifestyle. Δεν ισχύει. Ο τρόπος εκλογής του ήταν επαναστατικός, εξελέγη ένας άνθρωπος στην Ελλάδα των γόνων και της κομματική επετηρίδας, έκανε την ανατροπή, κάτι διαφορετικό». 

Οσον αφορά το πολιτικό στίγμα της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής: «Μιλάει για παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, του Αλέξη Τσίπρα, μιλάει για πατριωτική Αριστερά και κυρίως έχει ένα συμπεριληπτικό αφήγημα που περιλαμβάνει όλους τους Ελληνες, όχι μόνο τους εργατοϋπάλληλους. Ελεγε μέχρι πρόσφατα και η κ. Αχτσιόγλου ότι είμαστε το κόμμα της “εργατιάς”», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «προτεραιότητά του είναι οι ευάλωτοι, απευθύνεται όμως και στους βιομήχανους, που δεν είναι όλοι βολεμένοι από τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια». 

Σε ερώτηση για το αν το κόμμα εγκαταλείπει την Αριστερά απάντησε: «Δεν εγκαταλείπουμε την Αριστερά, όπως λέει ο κ. Βούτσης. Η αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στον “μεγάλο” ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην κοινωνία, η οποία θλίβεται από την παρακμή της χώρας». 

Ερωτηθείς για το αν μαζεύονται εσωτερικά υπογραφές με στόχο την καθαίρεσή του, σχετικά με το βιογραφικό του προέδρου και για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη η κ. Τζάκρη ανέφερε: «Αυτά εγώ τα ακούω βερεσέ. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υφίστανται. Ολα είναι πεντακάθαρα». 

Σε ερώτηση για το αν προβλέπεται καταστατικά η δυνατότητα καθαίρεσης του αρχηγού, η κ. Τζάκρη υποστήριξε ότι «η βάση του κόμματος θέλει να “καθαιρέσει” τον κ. Μητσοτάκη και όχι τον κ. Κασσελάκη», ενώ χαρακτήρισε «ακραίο, μειοψηφικό και αυτοαναφορικό» να θέλει κανείς να καθαιρέσει τον νικητή μιας «μαζικής», όπως ανέφερε, εκλογικής διαδικασίας. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή