Αποστολάκης: Κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχονται την εκλογή Κασσελάκη

Αποστολάκης: Κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχονται την εκλογή Κασσελάκη

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «έχει υπάρξει μεγάλη κακοήθεια για τον καινούργιο πρόεδρο. Δεν είναι αποδεκτό να γράφονται κατάπτυστα άρθρα από ανθρώπους που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί το κόμμα έφτασε εδώ»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται το εσωκομματικό μέτωπο μεταξύ των νέων «προεδρικών» και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης –εκ των στενότερων συνεργατών του Στ. Κασσελάκη– ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «περνάει μια δύσκολη κατάσταση», σχολιάζοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους (σ.σ. εσωκομματικές) αντιπαραθέσεις». 

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, «ένα κομμάτι μέσα στο κόμμα δεν δέχεται το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης επελέγη ως πρόεδρος με τόσο μεγάλη διαφορά από τα μέλη». Ο ίδιος τόνισε πως «όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το κόμμα» και ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει», ενώ απέφυγε να πάρει εκ νέου θέση σε σχέση με τη δήλωσή του για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε πως «δεν λειτουργούν τα όργανα του κόμματος όπως θα έπρεπε» και ότι «υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο κόμμα», ξεκαθαρίζοντας ότι «η προσπάθεια του προέδρου είναι να ισορροπήσει η κατάσταση». Ως προς το εσωκομματικό πεδίο υποστήριξε ότι «κανείς δεν περισσεύει», αλλά διερωτήθηκε «αν είναι κάπως παράξενο» το γεγονός ότι υπήρξαν αρνήσεις βουλευτών στις προτάσεις του προέδρου για ανάληψη θέσεων ευθύνης στην Κ.Ο.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε, μάλιστα, ότι «έχει υπάρξει μεγάλη κακοήθεια για τον καινούργιο πρόεδρο. Δεν είναι αποδεκτό να γράφονται κατάπτυστα άρθρα από ανθρώπους που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί το κόμμα έφτασε εδώ», είπε. 

Ως προς την επόμενη μέρα σημείωσε: «Η προσπάθεια πρέπει να γίνει με κύριο σκοπό το κόμμα να είναι ενωμένο. Η λύση είναι η κουβέντα. Και στα όργανα και συζητήσεις κατ’ ιδίαν. Ο πρόεδρος δεν φοβάται, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί με τα στελέχη. Οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη είναι συγκεκριμένοι. Με αυτούς τους ανθρώπους ο πρόεδρος προσπαθεί να μιλήσει». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε κάποια πράγματα να έχουν γίνει χθες»

Για το ενδεχόμενο μιας διάσπασης, υποστήριξε πως «δεν θέλει να είναι μάντης κακών ειδήσεων και ότι δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο», επισημαίνοντας, πάντως, ότι «είναι δύσκολο κάποιος να δεχτεί και να καταπιεί τον τρόπο που έγινε η εκλογή του νέου προέδρου». 

Πάντως, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχουν άνθρωποι με ιστορία και δουλειά μέσα στο κόμμα, δεν θα θελήσουν να διαλυθεί το σύστημα», ενώ εκτίμησε ότι «το μεγάλο κομμάτι του κόμματος καταλαβαίνει και δείχνει πρόθεση να βοηθήσει». 

Ως προς τη χθεσινή δήλωση του κ. Κασσελάκη περί μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια για όσους «υπονομεύουν την ενότητα», σχολίασε ότι «το αν θα μπει κάποιος στα ψηφοδέλτια είναι η υπόθεση οργάνων. Δεν μιλάμε για διαγραφές. Αμα πάρεις το πιστόλι και αρχίσεις να πυροβολάς, δεν θα αφήσεις κανέναν. Δεν πάνε εκεί τα πράγματα». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη θα είναι ένα αριστερό κόμμα. Ο πρόεδρος κινείται στην απόφαση του Συνεδρίου», υποστήριξε, τέλος, όσον αφορά το εσωκομματικό πεδίο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT