Μητσοτάκης από Λάρισα: Στηρίζω τον Κ. Αγοραστό χωρίς αστερίσκο

Μητσοτάκης από Λάρισα: Στηρίζω τον Κ. Αγοραστό χωρίς αστερίσκο

«Στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού, για να συνεχίσει το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανεπιφύλακτη στήριξή του, χωρίς αστερίσκους, στην υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού για την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, επανέλαβε από τη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στηρίζω ανεπιφύλακτα, ξεκάθαρα, χωρίς κανέναν αστερίσκο, την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού, για να συνεχίσει το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών, στην οποία ήταν παρών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λάρισας Θανάσης Μαμάκος, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία, σημειώνοντας ότι έως σήμερα «έχουν εκταμιευθεί παραπάνω από 65 εκατ. ευρώ σε παραπάνω από 14.000 δικαιούχους».

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με πιο γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με τον «Ιανό», επισημαίνοντας ότι επιταχύνθηκε η διαδικασία της κρατικής αρωγής. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο κάθε πολίτης που δικαιούται στήριξη θα έχει την Πολιτεία στο πλευρό του.

Μητσοτάκης από Λάρισα: Στηρίζω τον Κ. Αγοραστό χωρίς αστερίσκο-1
INTIME News

«Είναι προσωπική μου δέσμευση να ξαναχτίσουμε μαζί όλα όσα χάθηκαν τις πολύ δύσκολες μέρες αυτής της πρωτοφανούς πλημμύρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει παραπάνω από 600 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία θα ανακατευθυνθούν για να ξαναφτιαχτούν καλύτερα όλες οι υποδομές που καταστράφηκαν.

«Οπως φτιάξαμε το ορεινό δίκτυο της Αργιθέας και άντεξε στη θεομηνία και οι γέφυρες που φτιάξαμε άντεξαν και αυτές, όπως άντεξαν και πολλά από τα σημαντικά έργα τα οποία είχαν γίνει μετά τον Ιανό, έτσι θα ξαναφτιάξουμε τα οδικά μας δίκτυα, θα ξαναφτιάξουμε τις γέφυρές μας, θα ξαναφτιάξουμε τα τρένα μας. Θα τα ξαναφτιάξουμε με άλλους κανόνες ανθεκτικότητας, γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι πια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την κλιματική κρίση, η οποία είναι ήδη εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει κατανόηση για την οργή μετά τη μεγάλη καταστροφή, σημειώνοντας πως δεν πρέπει μία στιγμή «να ακυρώσει το σημαντικότατο έργο το οποίο έκανε η περιφέρεια όλα τα περασμένα χρόνια. Θα ήταν άδικο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα να μπορεί η κυβέρνηση να συνεργαστεί με περιφερειάρχες και με δημάρχους οι οποίοι να συμμερίζονται το αναπτυξιακό της όραμα, αλλά όπως είπε «χρέος μας είναι να συνεργαστούμε με όλους, αυτό επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος. Εχουμε, όμως, πολιτική προτίμηση σαφή. Δεν την κρύψαμε, δεν κρυφτήκαμε στα δύσκολα».

Από την πλευρά του ο Κώστας Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων πως την Κυριακή ξημερώνει μια άλλη μέρα για τη Θεσσαλία. «Μέρα της δημιουργίας, με το σχέδιο, το πρόγραμμα που έχουμε για κάθε άνθρωπο, για κάθε Θεσσαλή και για κάθε Θεσσαλό. Για τον μαθητή, τον φοιτητή, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον αλιέα, τον ψαρά, τον μελισσοκόμο, τον υγειονομικό. Για καλύτερη υγεία, για τον πολιτισμό, για τον αθλητισμό, για όλες και όλους μαζί, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή