ΣΥΡΙΖΑ: «Ηττα της αλαζονείας ΝΔ- Μητσοτάκη που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον α’ γύρο»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ηττα της αλαζονείας ΝΔ- Μητσοτάκη που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον α’ γύρο»

Από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «μεγαλειώδη και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Αθηναίων, τον δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας».

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, μεγάλη ρωγμή στην αλαζονεία, την μονοκρατορία και την οικογενειοκρατία Μητσοτάκη», χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου το αποτέλεσμα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Συγκεκριμένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «ήττα της αλαζονείας ΝΔ- Κ. Μητσοτάκη, που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον πρώτο γύρο των εκλογών και να χρωματίσουν τον εκλογικό χάρτη της χώρας». 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «μεγαλειώδη και ιστορική νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Αθηναίων, τον δήμο Θεσσαλονίκης και σε κομβικές περιοχές της χώρας», ενώ τονίζεται ότι «στο πολιτικό μήνυμα του προέδρου του κόμματος αποτυπώνεται η πολιτική αξία του σημερινού αποτελέσματος για την πορεία της πολιτικής αλλαγής». 

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει τον νικητή στην περιφέρεια Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, που, όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου, «έδωσε τη “μητέρα των μαχών” απέναντι στον μηχανισμό της ΝΔ και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς της». 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «στη μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και την συντριπτική ήττα του κ. Αγοραστού της ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να ρίξει μεγάλο πολιτικό βάρος στην μάχη της Θεσσαλίας»

Ενώ σημειώνεται ότι «η μεγάλη ανατροπή και η αλλαγή στο δήμο της Αθήνας καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων για την νίκη των ακηδεμόνευτων δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόντρα στο αδηφάγο υπερσυγκεντρωτικό επιτελικό κράτος της δεξιάς, του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας».

Ταυτόχρονα, από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «μεγαλειώδη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στον δήμο Θεσσαλονίκης με την θριαμβευτική επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Στέλιου Αγγελούδη, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο δεύτερο γύρο, κόντρα στον απερχόμενο δήμαρχο. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε εκλεγεί δήμαρχος τέσσερα χρόνια πριν ως ανεξάρτητος, ενδύθηκε τον μανδύα του γαλάζιου υποψηφίου, είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Οι Θεσσαλονικείς καταψήφισαν τόσο την ανεπάρκειά του όσο και την ίδια την κυβέρνηση στο πρόσωπό του», σημειώνουν. 

Τέλος, γίνεται αναφορά στη νίκη του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, την οποία χαρακτηρίζουν «μια ηχηρή και δυνατή απάντηση των πολιτών, που δεν φοβήθηκαν και απέκρουσαν τους αποκρουστικούς και επικίνδυνους εκβιασμούς των κυβερνητικών στελεχών», αλλά και στη νίκη της Τίνας Καφατσάκη στο Ζωγράφου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή