Φίλης: Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού η εκλογή Κασσελάκη

Φίλης: Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού η εκλογή Κασσελάκη

Στην επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε εκ νέου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας. «Με όσα λέει ο Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς», τονίζει

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε εκ νέου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή αφενός το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ για παλαιότερη αρθρογραφία του νυν προέδρου του κόμματος, αφετέρου τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Φίλης αποκάλυψε την πρόθεσή του να θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, η προσδοκία να ανακοπεί η φθορά του κόμματος από τη νέα ηγεσία δεν επιβεβαιώθηκε. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, εκεί όπου η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε στο 12,7%», επισημαίνοντας ότι ναι μεν αυτή η εξέλιξη δεν οφείλεται προσωπικά στον νέο πρόεδρο, αλλά πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπόρεσε να την ανακόψει. Το στέλεχος του κόμματος, μάλιστα, έκανε λόγο για μια «ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία» και χαρακτήρισε την εκλογή Κασσελάκη «εξέλιξη διάλυσης και εξευτελισμού του κόμματος». 

Οσον αφορά παλαιότερα κείμενα του κ. Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή νεοφιλελευθερισμού. «Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στον ΣΕΒ», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Ακολούθως, καταδίκασε εκ νέου τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα και τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα αριστερό κόμμα. 

«Σε ό,τι με αφορά θα θέσω θέμα για όσα λέει ο κ. Κασσελάκης. Είναι έξω από τη λειτουργία του κόμματος», είπε ο κ. Φίλης διευκρινίζοντας ότι δεν θα θέσει ευθέως ζήτημα Κασσελάκη, αλλά θέμα λειτουργίας. «Με όσα λέει ο Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς», αποσαφήνισε το ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή