Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Κούλογλου: «Αμφισβητούσε και τον Τσίπρα» – «Δεν παραδίδω την έδρα»

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Κούλογλου: «Αμφισβητούσε και τον Τσίπρα» – «Δεν παραδίδω την έδρα»

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέλιο Κούλογλου μετά την επιστολή αποχώρησης του ευρωβουλευτή από την ευρωομάδα του κόμματος

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέλιο Κούλογλου μετά την επιστολή αποχώρησης του ευρωβουλευτή από την ευρωομάδα του κόμματος. Ο ίδιος απαντά στην Κουμουνδούρου πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα στο κόμμα, όπως του ζητήθηκε, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι σε επαφές με άλλο κόμμα, παρότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές «αν υπάρχει παράταξη που τον εκφράζει», όπως ανέφερε στο «Κόκκινο». 

Την ίδια στιγμή, πηγές από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο κ. Κούλογλου «έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του», αναφερόμενες σε άρθρο του ευρωβουλευτή τον Σεπτέμβριο του 2021 στο οποίο «υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας». 

Ταυτόχρονα, από την Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν την τοποθέτηση Κούλογλου περί «ισοπαλίας» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Ξταν μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του», τονίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούλογλου, μέσω της ανοιχτής επιστολής που απέστειλε στον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωνε ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας», ενώ την ίδια στιγμή άφηνε αιχμές για την προβολή της προσωπικής ζωής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου – «η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή κι όχι γύρω από τις πολιτικές σας προτάσεις», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ασκούσε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τον τρόπο με τον οποίο απάντησε τις προηγούμενες μέρες σε δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ. αναφορικά με «παλαιότερα αντισύριζα, συντηρητικά γραπτά» του, όπως γράφει στην επιστολή του ο ευρωβουλευτής. 

Την ίδια στιγμή, ο Στέλιος Κούλογλου έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα» της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και έθιγε τόσο τον τρόπο διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα από το κόμμα όσο και την πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εξελίξεις στη Γάζα. Ενδιαφέρον έχει και η αιχμή Κούλογλου στην εσωκομματική αντιπολίτευση. «Φυσικά δεν ευθύνεστε για την κρίση του κόμματος που παραλάβατε, οι εσωκομματικοί σας αντίπαλοι έχουν ασφαλώς περισσότερες ευθύνες», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της επιστολής του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή