Βίτσας: Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου – Δεν έχουμε διάθεση να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βίτσας: Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου – Δεν έχουμε διάθεση να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Κασσελάκης μου είπε ότι είναι πιο αριστερός από εμένα. Μακάρι», σχολίασε ο πρώην υπουργός λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία τον έθετε εκτός κόμματος

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη με την οποία έθετε τον ίδιο και τους Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη εκτός κόμματος. 

«Θα πρέπει η διαγραφή μου να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Τα 2/3 πρέπει να ψηφίσουν υπέρ και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί στην Κεντρική Επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, ο οποίος σχολιάζοντας και τις τοποθετήσεις Πολάκη, αλλά και ευρύτερα τις εξελίξεις στον χώρο, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει αυτό το μένος» που εκδηλώνεται εναντίον ορισμένων στελεχών. 

«Μπορώ να συνυπάρξω με τον Κασσελάκη. Οι όροι, όμως, πρέπει να είναι δίκαιοι. Το να συνυπάρχω σε ένα κόμμα με τη δαμόκλειο σπάθη της διαγραφής έχει νόημα;» διερωτήθηκε ακολούθως, ενώ χαρακτήρισε «ρετσινιά από τα social media» όσα λέγονται περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα από τον ίδιο και άλλα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. «Μιλάνε για τους ανθρώπους που μαζί με τον Αλέξη χτίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον οδηγήσαμε στην κυβέρνηση», σημείωσε. 

Ως προς το πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού και τον ρόλο του σήμερα, ο κ. Βίτσας είπε: «Σέβομαι την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην έχει μιλήσει. Δεν θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει το κόμμα».

Αναφορικά με τις κινήσεις της ηγεσίας και την επόμενη ημέρα του κόμματος υποστήριξε ότι «ο κ. Κασσελάκης προχωράει σε διοικητικά μέτρα λίγο πριν από το Συνέδριο, εκεί όπου θα κριθεί ποιανού η άποψη είναι επικρατέστερη», ενώ σε ερώτηση για τη χθεσινή αναφορά του που εκλήφθηκε από ορισμένους ως πρόταση ονομασίας «νέου κόμματος» εξήγησε ότι «το ανανεωτική, ριζοσπαστική και οικολογική Αριστερά δείχνει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το κόμμα μας». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Ως προς τις πολιτικές θέσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «ο ίδιος ο Κασσελάκης λέει ότι είναι αριστερός, και μάλιστα μου είπε ο ίδιος ότι είναι πιο αριστερός από εμένα. Μακάρι». 

Στη συνέχεια και με αφορμή το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ. που παρουσίαζε παλαιότερα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «εντοπίζαμε το θέμα (σ.σ. τις πολιτικές θέσεις του Στ. Κασσελάκη), αλλά αυτό δεν είχε σημασία για 70.000 μέλη που τον ψήφισαν» 

«Για να γίνει κάποιος μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας πρέπει να είναι μέλος 5 χρόνια. Ο Κασσελάκης εκλέχθηκε πρόεδρος ενώ ήταν μέλος ένα μήνα», σχολίασε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του παρουσίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή