Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ στον Aρειο Πάγο κατά Αυγενάκη – Αγοραστού

Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ στον Aρειο Πάγο κατά Αυγενάκη – Αγοραστού

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις των κ.κ. Αυγενάκη και Αγοραστού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για τις περιφερειακές εκλογές

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσαν αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούν να ερευνηθεί εάν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχουν τελέσει το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις των κ.κ. Αυγενάκη και Αγοραστού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για τις περιφερειακές εκλογές, με οποίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι επιχειρήθηκε η εξαπάτηση των εκλογέων του θεσσαλικού κάμπου. Με την αναφορά τους ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά συναυτουργία και κάθε άλλο συναφές αδίκημα.

Οπως τονίζουν στην αναφορά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «το χρονικό διάστημα από την 8η Οκτωβρίου 2023 έως και τη λήξη της προβλεπόμενης εκλογικής περιόδου ενόψει της διεξαγωγής του β’ γύρου των εκλογών τη 15η Οκτωβρίου 2023 έλαβαν χώρα πράξεις και γεγονότα τα οποία πολιτικώς κρίνονται απολύτως καταδικαστέα, συγχρόνως δε χρήζουν και ποινικής αξιολόγησης καθώς κατευθύνουν τη βούληση του εκλογικού σώματος προς την επιλογή ενός συνδυασμού ή και προσώπου νοθεύοντας τη διαμόρφωση της ελεύθερης έκφρασης του λαϊκού φρονήματος και κατά συνέπεια νοθεύοντας το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα». Κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στις 11 Οκτωβρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει: «Δεδομένων των εκλογών της Κυριακής το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε», αλλά και στη δήλωση του Κώστα Αγοραστού την ίδια ημέρα που είχε πει μεταξύ άλλων ότι «στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μη γίνει καμία διακοπή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT