Σπίρτζης: Δεν είμαστε «ΣΥΡΙΖΑ-σταλινική συμμαχία», ώστε να παίρνουμε άδεια πριν βγούμε στα κανάλια

Σπίρτζης: Δεν είμαστε «ΣΥΡΙΖΑ-σταλινική συμμαχία», ώστε να παίρνουμε άδεια πριν βγούμε στα κανάλια

Πώς σχολίασε το στέλεχος του κόμματος την απόφαση της ηγεσίας να υπάρχει λίστα στέλεχων που θα εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά πολιτικά πάνελ.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μόλις γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-σταλινική συμμαχία θα παίρνουμε άδεια για να βγαίνουμε στα κανάλια», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Action 24, όπου και εξέφρασε έντονα τη διαφωνία του με την απόφαση της ηγεσίας να εκπροσωπούν το κόμμα στα κανάλια συγκεκριμένα στελέχη

«Θα ζητήσω να μην είμαι στη λίστα αυτή των στελεχών», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι επιλογή του κάθε στελέχους αν θα βγει σε κάποιο κανάλι. Τέτοια χαρακτηριστικά δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά κόμματα της Κεντροαριστεράς. Παραπέμπουν σε κόμματα που έχουν άλλη δομή, άλλη ιδεολογία και άλλη λειτουργία. Αυτή η πρόταση είναι έξω από το εύρος λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και δεν νομίζω ότι θα γίνει αποδεκτή», συμπλήρωσε. 

Τόνισε, ακολούθως, ότι «πολλές αλλαγές από αυτές που θέλει να φέρει ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν αποφασιστεί από το προηγούμενο συνέδριο. Το ότι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα κόμμα που θα λειτουργεί στη βάση αποφασίστηκε εκεί, και η τότε μειοψηφία του κόμματος με λειτουργία όχι θεμιτή δεν άφησε αυτά να υλοποιηθούν». 

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «λυπηρά όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «έχει μπροστά ένα συνέδριο, οφείλει να δοκιμάσει τη σύνθεση των απόψεων, και όσα ζούμε τώρα είναι αποτέλεσμα μιας απολίτικης διαδικασίας εκλογής προέδρου που δεν πλαισιώθηκε με πολιτικές πλατφόρμες, πήρε οπαδικά και όχι πολιτικά χαρακτηριστικά. Ζούμε τις συνέπειες τώρα».

Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση να τεθεί θέμα ηγεσίας. «Ο Φίλης και άλλοι που έχουν μια συγκεκριμένη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που στήριξαν να πάμε σε αυτή τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Οταν έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που ψήφισαν, το θεωρώ προσβολή να μην γίνει αποδεκτή. Εγώ δεν συμμετείχα, γιατί τη θεωρούσα εκφυλιστική, αλλά δεν γίνεται ακόμα κι εγώ που δεν αποδέχομαι τη διαδικασία να μην σεβαστώ το αποτέλεσμα», εξήγησε. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή