Στο προσκήνιο η υπόθεση των υποκλοπών

Στο προσκήνιο η υπόθεση των υποκλοπών

Κινητικότητα στο ζήτημα των υποκλοπών καταγράφεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καθώς χθες ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για το θέμα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε υπόμνημα σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παράλληλες κινήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συντηρούν το μέτωπο με την κυβέρνηση για το ζήτημα των υποκλοπών, χωρίς πάντως να διαφαίνεται προοπτική μεταξύ τους συμπόρευσης. Από την πλευρά της Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης, που πλέον επιδιώκει να προβάλλει ένα περισσότερο πολιτικό προφίλ, συναντήθηκε χθες με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για να συζητήσει για το θέμα. Στη Χαριλάου Τρικούπη «διαβάζουν» τις κινήσεις που γίνονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν μια προσπάθεια να εμφανιστεί ότι διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι είχε γίνει στόχος παρακολούθησης, ο ίδιος και οι συνεργάτες του διαβλέπουν επίμονη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί το θέμα με μικροπολιτική στόχευση και να εμφανιστεί ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προσπαθώντας να δημιουργήσει την εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ έπεται.

Ο κ. Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με την κ. Αδειλίνη δήλωσε ότι «εκφράσαμε διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμφωνήσαμε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία». Και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει μια ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σε αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών, ώστε να μπορεί ο Ελληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Υπόμνημα κατέθεσε στον Αρειο Πάγο ο Ανδρουλάκης – Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με Χρ. Ράμμο και του Κασσελάκη με την Γ. Αδειλίνη.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα για την υπόθεση των υποκλοπών, με το οποίο ζητείται η διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ, για να εξακριβωθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ. Το ίδιο αίτημα είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2022 με συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πρωτοδικών και, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, κρίθηκε από τους δικηγόρους του ότι έπρεπε να επαναλάβει το υπόμνημα και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε σε δήλωσή του ότι «εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε χθες και με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, μετά τις καταγγελίες του τελευταίου στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου. Στις δηλώσεις του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρακτικές που οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών. «Το κράτος δικαίου δεν είναι πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι θα υπάρξει συνέχεια σήμερα στη Βουλή, όπου ο κ. Ανδρουλάκης πρόκειται να τοποθετηθεί, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση. Οπως επισημαίνουν συνεργάτες του, θα επεκταθεί στην τοποθέτησή του με αναφορές στη λειτουργία των θεσμών και στο κράτος δικαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή