ΣΥΡΙΖΑ: Να πέσουν οι τόνοι εντός του κόμματος ζητεί ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Να πέσουν οι τόνοι εντός του κόμματος ζητεί ο Κασσελάκης

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τού απάντησε πως όσα ακούστηκαν περί ενότητας είναι ωραία, αλλά «ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «φυγή προς τα εμπρός» επιχειρεί να κάνει πράξη ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά την παραπομπή των τεσσάρων στελεχών στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής. Χθες ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βήμα της κοινοβουλευτικής του ομάδας και εμφανίστηκε ενωτικός ζητώντας «να χαμηλώσουμε τους τόνους στη μεταξύ μας αντιπαράθεση, που κάποτε παίρνει χαρακτήρα απαράδεκτης σύγκρουσης και κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και στον καθένα από εμάς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διευρυμένη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα των διαγραφών (με τις διαδικασίες να προχωρούν κανονικά) και απευθύνθηκε στους βουλευτές του επισημαίνοντας πως πρέπει να συνεργαστούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, «επειδή ακριβώς κανένας δεν κατέχει τη μόνη αλήθεια και δεν είναι αυτονόητο ότι οι βουλευτές ή τα τμήματα του κόμματος γνωρίζουν τα πάντα για τα πάντα». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «για να λεγόμαστε σύντροφοι και αυτό να σημαίνει κάτι, πρέπει κόμμα και βουλευτές, αλλά και κάθε διαθέσιμη συμβολή που έρχεται από την κοινωνία, να γίνουμε μια ενιαία και νικηφόρα ομάδα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τον λόγο λέγοντας πως όσα ακούστηκαν περί ενότητας είναι ωραία, αλλά «ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται». Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παρών στη διαδήλωση για το Ισραήλ και συνεπώς χάνεται η αίσθηση της κινηματικής διάστασης του κόμματος. Σε σχέση με τον προϋπολογισμό τόνισε πως αν είναι να γίνει μια σοβαρή συζήτηση θα πρέπει να συζητηθεί το φορολογικό, που δεν έγινε από το 2019. Συμπλήρωσε μάλιστα πως υπάρχουν αντιφάσεις μέσα στο κόμμα που πρέπει να λυθούν. Στη συνεδρίαση δεν μίλησαν οι Εφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τον λόγο πήραν επίσης οι Σωκρ. Φάμελλος, Ν. Παππάς, Γ. Πούλου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, Δ. Παπαδημούλης, Ο. Γεροβασίλη, Σ. Κεδίκογλου και Θ. Φωτίου.

Ξεκάθαρη ήταν η στόχευση του Στέφανου Κασσελάκη να επικεντρώσει στα κακώς κείμενα της κυβέρνησης ενόψει και της σημερινής συνάντησής του με τον πρωθυπουργό. Εν αναμονή της συζήτησης του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της ακρίβειας: «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε για πέμπτη χρονιά να έχουμε την ακριβότερη ενέργεια, τα ακριβότερα καύσιμα, την ακριβότερη στέγη, τα ακριβότερα φάρμακα και το ακριβότερο ράφι σούπερ μάρκετ σε σχέση με τους μισθούς και τα εισοδήματα των Ελλήνων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή