Βίτσας: Ο νέος φορέας θα δοκιμαστεί στις ευρωεκλογές – Το «ερωτηματικό» για την ηγεσία

Βίτσας: Ο νέος φορέας θα δοκιμαστεί στις ευρωεκλογές – Το «ερωτηματικό» για την ηγεσία

Τη δημιουργία ενός πολιτικού «χώρου ή τόπου συνάντησης», με πρώτη δοκιμή αυτής της «προσπάθειας» τις ευρωεκλογές, προανήγγειλε το πρώην πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ενός πολιτικού «χώρου ή τόπου συνάντησης», με πρώτη δοκιμή αυτής της «προσπάθειας» τις ευρωεκλογές, προανήγγειλε το πρώην πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί Δευτέρα, στο Action24. 

Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι αυτή η νέα προσπάθεια «μπορεί να μην είναι κόμμα, μπορεί να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης», σημειώνοντας ότι «οι Ιταλοί θα το αποκαλούσαν “πράγμα”». Μάλιστα, κατά τη γνώμη του, η νέα αυτή κίνηση «έχει κλειδώσει ότι θα κατέβει στις ευρωεκλογές». 

Οσον αφορά τα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος σε αυτές τις διεργασίες, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι μπορεί να «υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τον Σεπτέμβρη του 2015». Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τον πρώην γραμματέα του κόμματος, Τάσο Κορωνάκη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι φαντάζει δύσκολη μια σύμπραξη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

«Θα επιχειρηθούν συζητήσεις έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής Αριστεράς», προσέθεσε ο κ. Βίτσας λέγοντας παράλληλα ότι το ΜέΡΑ25 χωράει σε αυτές τις συζητήσεις, άλλα ότι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πάει προς τα Δεξιά». 

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι το κάλεσμα μπορεί να περιλαμβάνει αριστερούς σοσιαλδημοκράτες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκειται να φύγουν από το κόμμα. Τόνισε, δε, ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν νέα στελέχη σε ηλικία και σε ιδέες. 

Ερωτηθείς για την ηγεσία αυτού του χώρου, απάντησε ότι «δεν θα ήθελε να δει τον Διονύση (σ.σ. Τεμπονέρα) σε αυτή τη θέση», ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήθελα να έχουμε ένα μοντέλο που θα έχουμε επικεφαλής κάποιον ή κάποια – βάζω ένα ερωτηματικό στο κάποια. Μπορούμε να έχουμε μια συλλογική ηγεσία». 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT