Τέμπη: Το ΠΑΣΟΚ ζητά προανακριτική για Σπίρτζη και Καραμανλή

Τέμπη: Το ΠΑΣΟΚ ζητά προανακριτική για Σπίρτζη και Καραμανλή

Αίτημα για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Σε 20σέλιδο αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, και σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητείται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί κατά τη θητεία των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Οπως αναφέρουν, σύμφωνα με την πρόταση, για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, «φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά το χρονικό διάστημα από την 6-11-2016 μέχρι και την 9-7-2019».

Για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημειώνουν ότι «φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ελληνικού Δημοσίου και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».

Οπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι χειρισμοί των δύο πρώην υπουργών «συνθέτουν ένα πλαίσιο εγκληματικής διαχείρισης κρίσιμων ζητημάτων, ήτοι υπαίτιων πράξεων και παραλείψεων, καθυστερήσεων και παρατάσεων στην εκτέλεση των έργων, διενέξεων μεταξύ αναδόχων και δικαστικών προσφυγών, υποστελέχωσης, ελλιπούς εκπαίδευσης του προσωπικού και έλλειψης τεχνογνωσίας, που έχει καταστήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο ολέθρια επικίνδυνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή