Τέμπη: Εγκρίθηκε στη Βουλή με 266 «ναι» η πρόταση για Εξεταστική

Τέμπη: Εγκρίθηκε στη Βουλή με 266 «ναι» η πρόταση για Εξεταστική

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από 31 μέλη, ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότησή της, με δικαίωμα παράτασης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής.

Υστερα από μία συζήτηση στην οποία δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, η πρόταση με θέμα τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό» εγκρίθηκε, έπειτα από ονομαστική-ηλεκτρονική ψηφοφορία, με 266 «ναι».

Ειδικότερα, σε σύνολο 298 ψηφισάντων, «όχι» ψήφισαν οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει υποβάλει αίτημα για σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Επειτα από σχετική πρόταση του γ’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθ. Μπούρα, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 31 μέλη, με εκπροσώπηση κατ′ αναλογία της δύναμής τους, όλων των κομμάτων, καθώς και ανεξαρτήτων βουλευτών.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής και η υποβολή του σχετικού πορίσματος ορίστηκε σε ένα μήνα από τη συγκρότηση της επιτροπής, με δικαίωμα παράτασης, εφόσον ζητηθεί από την ίδια επιτροπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή