Σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης από τον Ανδρουλάκη

Σκληρό ροκ κατά της κυβέρνησης από τον Ανδρουλάκη

Με όχημα τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, επιδιώκει να παγιωθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη ανατροπής του υφιστάμενου πολιτικού status quo

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εφαλτήριο τη δημοσκοπική κατάκτηση της δεύτερης θέσης για πρώτη φορά μετά εντεκάμισι χρόνια, ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετεί πλέον το κόμμα του απέναντι από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ., με βασική επιδίωξη να παγιωθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων ότι είναι το ΠΑΣΟΚ η δύναμη ανατροπής του υφιστάμενου πολιτικού status quo. «Ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στις βουλευτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Ν.Δ.», δήλωσε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε (ΑΝΤ1).

Σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και αύριο η Κεντρική Επιτροπή. Ο απολογισμός των αποτελεσμάτων στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς και ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας ενόψει της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών.

Από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα αξιοποιήσει τη σύγκληση των κομματικών οργάνων για να καταστήσει ακόμη πιο σαφές ότι διαμορφώνεται ένα ξεκάθαρο μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση. Αναμένεται να εξαπολύσει εφ’ όλης της ύλης επίθεση στα κυβερνητικά πεπραγμένα, με αιχμή της κριτικής του ότι η κυβέρνηση δεν είναι ούτε εκσυγχρονιστική, ούτε επιτελική, ούτε ικανή να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών και της χώρας. Παράλληλα, θα απευθύνει προσκλητήριο προς τους ψηφοφόρους, ανεξαρτήτως της επιλογής που έκαναν στην προηγούμενη κάλπη, να στραφούν προς το ΠΑΣΟΚ.

Στην αξιολόγηση της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, από το ΠΑΣΟΚ επιλέγεται να μείνει εκτός αναφοράς η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, να μην τροφοδοτηθεί ένα μέτωπο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη και συσπειρωτικά για την Κουμουνδούρου.

Σε γραμμή σύγκρουσης, πάντως, κινήθηκε χθες ο κ. Ανδρουλάκης απέναντι στο ΚΚΕ, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση σχετικά με την πρόταση του Περισσού για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη. «Δεν κάνω παζάρια, ούτε ανταλλάσσω ψήφους. Δεν στηρίζουμε μια εξεταστική-κοροϊδία», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή