ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετώδεις διεργασίες στην ομάδα Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετώδεις διεργασίες στην ομάδα Αχτσιόγλου

Το τμήμα της κομματικής βάσης που τη στηρίζει δεν επιθυμεί η έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ να καθυστερήσει

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν πατήσουν το «κουμπί της εξόδου», τα στελέχη που απαρτίζουν τη συντονιστική επιτροπή της ομάδας Αχτσιόγλου ζυγίζουν τις αποφάσεις τους προκειμένου οι τελικές ανακοινώσεις να είναι επεξεργασμένες σε κάθε λεπτομέρεια. Τα κείμενα που θα συνοδεύουν την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες ώρες, ενώ οι επαφές συνεχίζονται με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα φύγουν από το κόμμα, αλλά και με βουλευτές. Υπάρχει η δυνατότητα οι «6+6» να βρουν μόνοι τους 10 βουλευτές και μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα να συγκροτήσουν μια πιο ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα; Τα στελέχη που διαχειρίζονται τα οργανωτικά θέματα είναι εξαιρετικά φειδωλά. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στον ΑΝΤ1 για 10 ή 12 άτομα που θα μπορούσαν στη Βουλή το επόμενο διάστημα να αναπτύσσουν τις θέσεις τους για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων.

Στην ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου επικρατεί συναγερμός, καθώς η βάση των μελών δεν επιθυμεί να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις. Και μπορεί κάποιοι να τοποθετούν τον «αποχαιρετισμό» στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο τη Δευτέρα, ωστόσο δεν είναι καθόλου απίθανο να αποτελεί και θέμα ωρών.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου» του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μετά τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία μίλησε για τη δημιουργία Πολιτικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή ακόμη μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Υπήρξε επικοινωνία από την Κουμουνδούρου προς τους επικεφαλής της ομάδας των «6+6» για τη δημιουργία του συγκεκριμένου οργάνου. Θα αποτελούσε ουσιαστικά μια διεύρυνση του Εκτελεστικού Γραφείου, στο οποίο εκτός από την Εφη Αχτσιόγλου θα μπορούσαν να συμμετέχουν ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Οπως έγινε σαφές από την πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κυριακής δεν επετεύχθη κάποια συμφωνία.

Στη σύνοδο της Θεσσαλονίκης ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στη σκληρή γραμμή απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Δείχνοντας πως οι γέφυρες έχουν κλείσει, ζήτησε τελικές αποφάσεις: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο λέω και τώρα. Αρα, λοιπόν, δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση από τη μεριά τους ή κάποια απόφαση, το οποίο κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι παραμένουν στη Βουλή ως μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να δουλεύουν για εμάς».

Για την πιθανότητα η κοινοβουλευτική ομάδα να συρρικνωθεί τις επόμενες ημέρες απάντησε πως «ο ελληνικός λαός επέλεξε και με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση». Οπως ανέφερε, ετοιμάζεται ήδη μια νέα ομάδα που θα βγει στο προσκήνιο το επόμενο διάστημα. Στο πεδίο της οικονομίας ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό. «Εγώ δεν τον βλέπω τον κ. Μητσοτάκη σαν αντίπαλο. Τον βλέπω σαν κάποιον ο οποίος είναι στυγνός με μια πολιτική που εφαρμόζει, η οποία θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη… Ολοι οι φορείς λένε ότι τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είναι δίκαια», είπε. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική της σε σχέση με τους νέους, τη δημόσια υγεία, αλλά και για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT