Φάμελλος για αποχωρήσαντες: Κρατώντας τις έδρες, δεν τηρούν όσα υπέγραψαν

Φάμελλος για αποχωρήσαντες: Κρατώντας τις έδρες, δεν τηρούν όσα υπέγραψαν

«Είχαν υπογράψει τον κώδικα δεοντολογίας και τώρα ζητούν να μην τηρηθεί ο κώδικας που συνέταξαν οι ίδιοι οι Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Τσακαλώτος όταν ήταν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας», τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για τις χθεσινές αποχωρήσεις των στελεχών που πρόσκεινται στους λεγόμενους «6+6» της Εφης Αχτσιόγλου και για την ανεξαρτητοποίηση 9 βουλευτών από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πήρε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι υπήρξαν «αντικαταστατικές διαδικασίες και αντιδημοκρατικές ενέργειες όχι από τον Στέφανο Κασελλάκη, αλλά από ορισμένους από όσους αποχώρησαν από το κόμμα», κατηγορώντας τους ότι «δεν έμειναν για να συζητήσουμε στο συνέδριο και αφαίρεσαν από τα στελέχη του κόμματος το δικαίωμα του πολιτικού διαλόγου. Η πολιτική συζήτηση και αντιπαράθεση δεν έγινε, με ευθύνη αυτών που αποχώρησαν». 

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, αποτελεί «μεγάλο πολιτικό πρόβλημα» η συγκρότηση Κ.Ο. από πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος κάλεσε τους 11 βουλευτές που έχουν αποχωρήσει να επιστρέψουν τις έδρες τους στο κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό γίνεται «για να είμαι δίκαιος και συνεπής με βάση Κώδικα Δεοντολογίας που έχουν υπογράψει και όσοι έφυγαν. Με ενοχλεί ότι ήταν κάποιοι και υποψήφιοι στις εκλογές, δεν αμφισβήτησαν τη διαδικασία, είχαν υπογράψει τον Κώδικα Δεοντολογίας και τώρα ζητούν να μην τηρηθεί ο κώδικας που συνέταξαν οι ίδιοι οι Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Τσακαλώτος όταν ήταν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας». 

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να χαρακτηρίσει αποστάτες τους βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, σημειώνοντας ότι περιμένει να δει ποια στάση θα τηρήσουν στη Βουλή. «Είναι μεγάλο πολιτικό λάθος οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικό πρόβλημα για τη χώρα, αφού όσοι έφυγαν αποδυναμώνουν τη δύναμη του κόμματος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η κοινωνία θέλει απαντήσεις τώρα και δεν την νοιάζουν οι διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ, για αυτές υπάρχει η διαδικασία του Συνεδρίου», συμπλήρωσε. 

«Υπάρχει σίγουρα απογοήτευση και στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, όμως είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα που προκαλεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην κοινωνία», σημείωσε, ενώ απάντησε ότι «δεν μπορώ ακόμα να χρεώσω τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην πολιτική μας. Στερούν το δικαίωμα να κάνουν κριτική, εκείνοι που σχολιάζουν τα δημοσκοπικά ευρήματα για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμβάλλουν στο πρόβλημα».

Τέλος, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δεν έχουμε πάει σε συνέδριο και δεν έχει κατασταλάξει ο πολιτικός λόγος μας. Μέσα από το συνέδριο θα εκφράζονταν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό βιάστηκαν ορισμένοι να αποχωρήσουν. Ο πρόεδρος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να δώσει προσωπικό στίγμα και κατεύθυνση, αλλά τόσο εκείνος όσο και όλοι μας έχουμε υποχρέωση να δώσουμε το μήνυμα της σύνθεσης και του δημοκρατικού διαλόγου».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σωκράτη Φάμελλου:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή